Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-tomislav-sanko

U Splitu pokopan fra Rafael (Jakov) Romić

Sprovodni obredi za člana Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Rafaela (Jakova) Romića održani su u ponedjeljak 25. ožujka na Gradskom groblju Lovrinac u Splitu, izvijestilo je Tajništvo Provincije.

Susret franjevačkih provincijala i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s provincijalima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu fra Milanom Krištom i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislavom Šankom.

Prva korizmena nedjelja i svečani slavonski ručak u HKM u Johannesburgu

U Hrvatskoj katoličkoj misiji sv. Jeronim u Johannesburgu na Prvu korizmenu nedjelju 18. veljače misno slavlje predvodio je provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislav Šanko, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Zadarski provincijal u posjetu HKM sv. Jeronima u Johannesburgu

Provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislav Šanko od subote 10. do utorka 20. veljače boravi u Hrvatskoj katoličkoj misiji sv. Jeronima u Johannesburgu gdje se susreće s vjernicima hrvatskog porijekla u Južnoafričkoj Republici, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Izvršena primopredaja Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju

U Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana je u četvrtak 30. studenoga primopredaja toga samostana koji su franjevci Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene vratili na upravljanje Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Održane duhovne vježbe za karmelićanke u Kloštar Ivaniću

U Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću, od ponedjeljka 20. do petka 24. studenoga, provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislav Šanko održao je duhovne vježbe za sestre karmelićanke pod nazivom „Duhovnost kao susret“, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Sprovod i misa zadušnica za fra Alfonsa Orlića

Umirovljeni krčki biskup Valter Župan predvodio je u srijedu 15. studenoga u Samostanu Navještenja Marijina na otoku Košljunu misu zadušnicu za člana Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Alfonsa Orlića, koji je preminuo u nedjelju 12. studenoga 2023., izvijestilo je Tajništvo Provincije.

1 2 3 4