Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-vladimir-vidovic

Humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara"

Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga objavio je kako će se u sklopu proslave svetkovine sv. Antuna na Svetom Duhu provesti humanitarna akcija "U samostanskom vrtu – Kod fratara" pod geslom "Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo".

Objavljen uskrsni broj Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog

Iz tiska je izišao travanjski broj Glasnika sv. Antuna Padovanskog "Veritas" u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović u uvodniku ohrabruje i potiče sve čitatelje da strah i paniku zamijene nadom i odlučnošću te pouzdanjem u Gospodina te ističe kako nam je "upravo ova korizma dana da se upotpunosti sjedinimo sa Gospodinom u njegovoj muci i križu."

Povećao se broj korisnika pučke kuhinje kod franjevaca konventualaca u Zagrebu

"Baš danas, prvi dan ovih rigoroznijih mjera Stožera za civilnu zaštitu, primjećujemo da je u našoj pučkoj kuhinji povećan broj korisnika. To su ljudi koji nisu prije dolazili ali uslijed ovih mjera osjetili su potrebu doći ovdje kod nas". Izjavio je to u četvrtak, 19. ožujka, za Informativnu katoličku agenciju fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje caritasa i župe Sv. Antuna Padovanskog kod franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu.

U Argumentima predstavljen projekt "CRO Laudato si'"- puno malih koraka za lavinu dobra

"Projekt 'CRO Laudato si'' – O brizi za naš dom", bila je u utorak 11. veljače, tema emisije "Argumenti" na Hrvatskom katoličkom radiju, a o projektu koji je pokrenulo Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) govorili su voditelj projekta teolog s HKS-a dr. Zoran Turza, nacionalna ministra OFS-a Anđa Slunjski te nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Vladimir Vidović.

1 2