Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: frama

Framaši iz Hrvatske i BiH na proslavi svetkovine Gospe od Anđela u Asizu

Franjevačka mladež iz Hrvatske i BiH sudjeluje na proslavi Gospe od Anđela – Porcijunkule u Asizu. Za emisiju „Vjerski kompas“ Hrvatskoga katoličkog radija framašice Tereza Marković i Paula Stier javile su se iz grada sv. Franje gdje se nalazi crkvica Porcijunkula u kojoj Franjevačka mladež iz cijelog svijeta danas 2. kolovoza moli za potpuni oprost.

Završila duhovna obnova FRAMA-e u Ogulinu

Nacionalna duhovna obnova za oko stotinu pripadnika Franjevačke mladeži, održana u obje ogulinske župe, završila je u nedjelju 18. svibnja misom koju je u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca predvodio provincijal franjevaca trećoredaca glagoljaša fra Ivo Martinović.

Duhovna obnova Frame

Oko stotinu članova Frame sudjeluje od petka 17. svibnja na nacionalnoj duhovnoj obnovi u Ogulinu pod vodstvom fra Marka Neretljaka.

Duhovna obnova Frame i Put svjetla

Oko stotinu članova Frame koji sudjeluju na nacionalnoj duhovnoj obnovi u Ogulinu pod vodstvom fra Marka Neretljaka, imali su u petak 17 svibnja navečer jedan od glavnih dijelova svog susreta - održali su središtem grada pobožnost Puta svjetla.

Obećanja članova Frame Đakovo

Tijekom misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 11. svibnja članovi Franjevačke mladeži iz Đakova dali su svoja obećanja: 25 ih je dalo prva, a 13-ero je obnovilo prije dana obećanja.

Škola animatora Franjevačke mladeži u Splitu

Od 1. do 3. ožujka u Splitu je održana škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područnoga bratstva Franjevačke mladeži (FRAMA).

Framaška obećanja u Otoku i Osijeku

Na blagdan Svijećnice, u subotu 2. veljače, otočki framaši su u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku pod geslom „Jedno znam: slijep sam bio, a sada vidim“ obnovili, a neki prvi puta dali svoja obećanja da će, na poziv Duha Svetoga, kroz idućih godinu dana živjeti Evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškog.

„Biti jednostavan pred Gospodinom”

U sklopu adventskih događanja priređen je 16. prosinca „Duhovni impuls" u organizaciji Franjevačke mladeži Hrvatske katoličke župe Muenchen.

1 2