Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-bosna-srebrena

Provincijal Dadić primio u posjet novoimenovanog banjolučkog biskupa

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić primio je u ponedjeljak 5. veljače u posjet don Željka Majića, novoimenovanog banjolučkog biskupa čija inauguracija će se održati početkom ožujka u banjolučkoj katedrali, izvijestila je FIA, a prenosi KAT.

Provincijal Bosne Srebrene primio izaslanstvo HAZU-a BiH

U Provincijalatu Bosne Srebrene na Kovačićima u Sarajevu, u srijedu 17. svibnja, provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić primio je izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, izvijestila je FIA.

Vodstvo Hrvatske matice iseljenika posjetilo franjevce Bosne Srebrene

Prigodom Svjetskog dana siromaha izaslanstvo Hrvatske matice iseljenika koje je predvodio ravnatelj Mijo Marić posjetilo je u subotu 12. studenoga franjevce Franjevačke provincije Bosne Srebrene na pastoralnoj i karitativnoj službi u Franjevačkom samostanu sv. Ilije proroka u Zagrebu.

U Olovu održan „Fra Lujin dan“

53. godišnjica smrti dugogodišnjeg profesora, odgojitelja i ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije u Visokom te obnovitelja Svetišta Gospe Olovske fra Luje Zloušića obilježena je u Olovu u utorak 25. listopada, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije Svetog Križa – Bosna Srebrena, a prenosi KTA.

Pridvorje: Oproštaj od pokojnog fra Ive Kramara

Misu zadušnicu s ispraćajem tijela pokojnog fra Ive Kramara u nedjelju, 9. listopada, ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju u nazočnosti velikog broja vjernika i prijatelja pokojnika predvodio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Svečani ispraćaj svom policijskom kapelanu organizirala je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska čiji djelatnici su u velikom broju došli pomoliti se za pokoj vječni bosanskog franjevca koji je posljednjih šest godina bio njihov dragi kapelan.

Sarajevo: Nadbiskupi primili fra Božu Vuletu

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić primili su generalnog vizitatora Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Božu Vuletu u petak 5. studenoga u Nadbiskupovoj rezidenciji u Sarajevu, izvijestila je KTA.

1 2