Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-bosne-srebrene

Provincijal Dadić susreo se s humanitarcima iz Njemačke

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić susreo se na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u srijedu 14. rujna, s izaslanstvom humanitarnih djelatnika iz Mannheima, Mosbacha, Heidelberga i Freiburga u Sarajevu.

Izjava za javnost franjevaca Bosne Srebrene

Nakon završetka Kapitula Franjevačke provincije sv. Križa - Bosne Srebrene, koji je proslavljen u samostanu sv. Pavla u Sarajevu od 25. do 30. travnja 2022. franjevci Bosne Srebrene su dali su izjavu za javnost koju donosimo u cijelosti.

Samostanski kapitul i duhovna obnova za franjevce u župi Vojnić

U Župi sv. Ante Padovanskog u Vojniću u Sisačkoj biskupiji u ponedjeljak 8. studenoga, na blagdan bl. Ivana Duns Škota, svećenici franjevci Bosne Srebrene samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb slavili su drugi ovogodišnji samostanski kapitul i održali duhovnu obnovu, na kojima su sudjelovala njih petorica pastoralno angažiranih u župama Gvozd, Kompolje, Brlog, Vratnik, Sesvetska Sopnica i Vojnić, izvijestila je FIA.

Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

Četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene položila su u nedjelju 10. listopada, u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće, objavila je Provncija, a prenijela KTA.

Preminuo fra Leopold Rochmes

Svećenik fra Leopold (Marko) Rochmes, OFM, član Franjevačke provincije Svetog Križa – Bosne Srebrene preminuo je blago u Gospodinu okrjepljen svetim sakramentima, u kasnim noćnim satima, na vigiliju sv. Antuna Padovanskog, u subotu 12. lipnja, u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu od posljedica moždanog udara, u 82. godini života.

1 2