Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-bosne-srebrene

Samostanski kapitul i duhovna obnova za franjevce u župi Vojnić

U Župi sv. Ante Padovanskog u Vojniću u Sisačkoj biskupiji u ponedjeljak 8. studenoga, na blagdan bl. Ivana Duns Škota, svećenici franjevci Bosne Srebrene samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb slavili su drugi ovogodišnji samostanski kapitul i održali duhovnu obnovu, na kojima su sudjelovala njih petorica pastoralno angažiranih u župama Gvozd, Kompolje, Brlog, Vratnik, Sesvetska Sopnica i Vojnić, izvijestila je FIA.

Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

Četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene položila su u nedjelju 10. listopada, u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće, objavila je Provncija, a prenijela KTA.

Preminuo fra Leopold Rochmes

Svećenik fra Leopold (Marko) Rochmes, OFM, član Franjevačke provincije Svetog Križa – Bosne Srebrene preminuo je blago u Gospodinu okrjepljen svetim sakramentima, u kasnim noćnim satima, na vigiliju sv. Antuna Padovanskog, u subotu 12. lipnja, u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu od posljedica moždanog udara, u 82. godini života.

Misa i sprovodni obredi za bosanskog franjevca fra Luku Martinovića

Euharistiju za dušu pokojnoga fra Luke Martinovića, člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene, u župnoj i samostanskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, u utorak 13. travnja, predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, nakon čega je uslijedio sprovod na groblju franjevačkog samostana u Kostrču, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Preminuo fra Živko Petričević

Fra Živko Petričević, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, preminuo je 17. prosinca u 85. godini života, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Promocija duhovnih zvanja u župi Podhum

U Župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu kod Livna, od petka 25. do nedjelje 28. rujna, prigodnim je programom održana promocija duhovnih zvanja, izvijestila je FIA.