Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-presvetog-otkupitelja

Preminuo fra Mario Jurišić

O. Mario Jurišić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, preminuo je u subotu 7. listopada 2023. u Samostanu Oca Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 87. godini života, 69. redovništva i 60. svećeništva.

Svečani zavjeti četvorice franjevaca

Četvorica franjevaca, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, položili su svečane zavjete u Redu manje braće u nedjelju 17. rujna u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu na Trsteniku.

Preminuo fra Stjepan Poljak

Preminuo je fra Stjepan Poljak, svećenik Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, u ponedjeljak 17. srpnja 2023. u Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske u Sinju, u 84. godini života, 66. redovništva i 57. svećeništva,

Sinj: Sedmorica franjevaca proslavila 50 godina svećeništva

Pod geslom „Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista (Kol 1, 3)“, u nedjelju 2. srpnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, 50 godina svećeništva proslavila su sedmorica franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Đakonsko i svećeničko ređenje u Solinu

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodio je na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, u subotu 24. lipnja 2023., u crkvi Svete obitelji u Solinu, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je jednog bogoslova zaredio za đakona, a šestoricu đakona za prezbitere.

1 2 3 7