Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-sv-jeronima-u-dalmaciji-i-istri

Započeo projekt „Košljun otvorenih vrata nedjeljom“

Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri započela je u nedjelju 19. svibnja s projektom „Košljun otvorenih vrata nedjeljom“ u sklopu kojega je moguće svake nedjelje i blagdana besplatno posjetiti otočić Košljun, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

U Splitu pokopan fra Rafael (Jakov) Romić

Sprovodni obredi za člana Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Rafaela (Jakova) Romića održani su u ponedjeljak 25. ožujka na Gradskom groblju Lovrinac u Splitu, izvijestilo je Tajništvo Provincije.

Preminuo fra Rafael (Jakov) Romić

Član Franjevačke Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Rafael (Jakov) Romić preminuo je, okrijepljen svetim sakramentima u 85. godini života, 69. redovništva i 59. svećeništva, u petak 23. ožujka 2024. u Splitu, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Susret franjevačkih provincijala i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s provincijalima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu fra Milanom Krištom i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislavom Šankom.

Zadarski provincijal u posjetu HKM sv. Jeronima u Johannesburgu

Provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislav Šanko od subote 10. do utorka 20. veljače boravi u Hrvatskoj katoličkoj misiji sv. Jeronima u Johannesburgu gdje se susreće s vjernicima hrvatskog porijekla u Južnoafričkoj Republici, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Izvršena primopredaja Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju

U Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana je u četvrtak 30. studenoga primopredaja toga samostana koji su franjevci Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene vratili na upravljanje Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

1 2 3 5