Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-sv-jeronima-u-dalmaciji-i-istri

Zadar: Održana druga sjednica skupštine dvaju definitorijâ

U Samostanu sv. Frane u Zadru održana je u srijedu 24. svibnja druga sjednica Skupštine dvaju definitorijâ, tj. provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, objavljeno je na mrežnoj stranici Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Održana skupština dvaju definitorija u Rovinju

U Samostanu sv. Franje u Rovinju održana je u ponedjeljak 13. i utorak 14. ožujka zajednička sjednica provincijskih uprava Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pod predsjedanjem generalnog delegata fra Domagoja Runje, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Na Košljunu pokopan fra Mate Trinajstić

Sprovodni obredi i misa zadušnica za pokojnog fra Matu Trinajstića svečano su proslavljeni u samostanu Marijina Navještenja, 24. veljače, na otočiću Košljunu. Misu je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s braćom franjevcima na čelu s ministrom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Tomislavom Šankom.

Preminuo fra Mate Trinajstić

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Mate Josip Trinajstić preminuo je u utorak 21. veljače u KBC-u – Split „Firule“ u 82. godini života, 64. godini redovništva i 55. godini svećeništva, izvijestilo je Tajništvo provincije.

Zadarski provincijal i generalov delegat za preustroj Provincije u pohodu Argentini

Provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa središtem u Zadru fra Tomislav Šanko i generalov delegat za preustroj Provincije kao kustodije ovisne o Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda sa središtem u Zagrebu fra Domagoj Runje u pohodu su hrvatskim vjerskim središtima u Argentini, izvijestila je Provincija u petak 10. veljače.

Susret biskupa Štironje i zadarskog provincijala u Kotoru

Ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, sa sjedištem u Zadru, fra Tomislav Šanko u pratnji provincijskog definitora fra Josipa Sopte, dubrovačkog gvardijana, susreo se u utorak 17. siječnja s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u biskupskoj rezidenciji u Kotoru.

Preminuo fra Marijan Mandac

Fra Marijan Mandac, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, preminuo je u četvrtak 5. siječnja 2023. okrijepljen sakramentima u 84. godini života, 68. redovništva i 59. svećeništva.

Zadar: Održan regionalni susret zadarskih franjevaca

U Samostanu sv. Frane u Zadru održan je u srijedu 16. studenog regionalni susret braće Srednje-jadranske regije Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Predavanje o temi „Poziv na zahvalnost i 'obnova naše vizije'“ održao je župnik Župe Presvetog Srca Isusova u Zadru fra Bojan Rizvan, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

1 2