Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-sv-jeronima-u-dalmaciji-i-istri

Sprovodni obredi za fra Josipa Vidasa

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Vidas pokopan je u srijedu 11. svibnja na Gradskom groblju u Zadru, izvijestili su iz Provincije.

U Rijeci održan ispraćaj fra Josipa Vidasa

Članovi Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri oprostili su se u ponedjeljak 9. svibnja od svoga brata fra Josipa Vidasa u Župi sv. Nikole Tavelića u Rijeci, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Preminuo fra Josip Vidas

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Vidas preminuo je u utorak 5. svibnja u jutarnjim satima u Kliničkom bolničkom centru „Sušak“ u Rijeci u 74. godini života, 56. godini redovništva i 47. godini svećeništva fra Josip Vidas, izvijestili su iz Provincije.

Preminuo fra Vlado Zahija

Fra Vlado Vjekoslav Zahija, član Provincije sv. Jeronima iz Zadra preminuo je u ponedjeljak, 4. travnja u jutarnjim satima u Rijeci, u 83. godini života, 64. redovništva i 56. svećeništva, izvijestio je Franjevački provincijalat sv. Jeronima u Zadru.

Pohod generalnog ministra OFM-a Samostanu sv. Ante na Poljudu

Generalni ministar Reda manje braće (OFM) u srijedu 29. prosinca, u sklopu bratskog posjeta Južnoslavenskoj konferenciji provincijalnih ministara, pohodio je bratstvo Samostana sv. Ante na Poljudu, piše na stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio za đakona fra Pavla Ivića

U subotu, 24. listopada u Zadru, u crkvi sv. Frane, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić zaredio je za đakona fra Pavla Ivića, franjevca Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Uz nadbiskupa suslavilo je petnaestak svećenika među kojima i fra Andrija Bilokapić, provincijal.