Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacke-pucke-misije

Biskup Palić slavio misu na završetku franjevačkih pučkih misija u Braču

Franjevačke pučke misije održane su od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču, a zaključene su misnim slavljem koje je predvodio hvarski biskup Petar Palić koji je istaknuo kako je završetak pučkih misija novi početak za cijelu župu, da ona bude znak žive vjere, poštovanja i blagoslov svima koje će susretati.

Fra Ivan Matić: Bez euharistije ne možemo živjeti svoj život i poslanje

Pod biblijskim geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču održavaju se Franjevačke pučke misije, a u ponedjeljak 2. ožujka tema je bila "Poziv i poslanje". Voditelj je franjevac Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Matić iz Kuće susreta „Tabor”.

Počele Franjevačke pučke misije u Postirima

Misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču predvodio Ivica Huljev, biskupski vikar za otok Brak, i primanjem misijskih križeva – tau, koje je uručio misionarima, otvorene su u nedjelju 1. ožujka Franjevačke pučke misije koje će pod geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” trajati do 8. ožujka u toj bračkoj župi.

Završetak Franjevačkih pučkih misija u Labinu

U Župi Rođenja Marijina u Labinu, svečanim misnim slavljem koje je na prvu nedjelju došašća 1. prosinca predvodio porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša završene su sedmodnevne Franjevačke pučke misije „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“.

Mons. Ivan Milovan na otvorenju Franjevačkih pučkih misija u Labinu

U Župi Rođenja Marijina u Labinu u tijeku su sedmodnevne Franjevačke pučke misije pod naslovom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“ koje je večernjim misnim slavljem u ponedjeljak 25. studenog otvorio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan, a zaključit će ih porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša misom u nedjelju 1. prosinca u 11 sati.

Završene 15. franjevačke pučke misije u Kistanjima

Franjevačke pučke misije u župi Prikazanja BDM u Kistanjama završile su u srijedu 13. ožujka svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Sv. Nikole predvodio voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić. Prije mise svećenici i puk sudjelovali su u procesiji s Gospinim kipom, a po povratku u crkvu svi su Majci Božjoj zahvalili za misije, izmolili posvetu i predanje Mariji, kao i posvetnu molitvu bl. Alojzija Stepinca Majci Božjoj.

Počele franjevačke pučke misije u Kistanjama

Franjevačke pučke misije pod geslom 'Danas mi je boraviti u tvojoj kući' (Lk 19,5), koje će u župi Prikazanja BDM u Kistanjama do 13. ožujka predvoditi osam franjevaca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda predvođenih fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor, počele su u četvrtak 7. ožujka svečanim misnim slavljem koje je u kistanjskoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Franjevačke pučke misije na riječkom Krnjevu

Četrnaeste Franjevačke pučke misije Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda pod geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“ održale su se u župi svetog Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu pod vodstvom fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor.