Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacki-samostan-sv-kriza

Blagdan sv. Antuna proslavljen s dvanaest misa kod osječkih franjevaca

Slavlje blagdana sv. Antuna Padovanskog u nedjelju 13. lipnja kod osječkih franjevaca u Tvrđi u Franjevačkom samostanu sv. Križa i crkvi s više tisuća vjernika proteklo je uz pobožnosti „svecu svega svijeta“, blagdanskom ophodu oko oltarne slike Gospe Osječke, euharistijskim slavljima nakon svete ispovijedi. Blagdanskoj svečanosti prethodila je trodnevnica koju je vodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu.

Muzikologinja Brankica Ban otkrila nepoznati „Tantum ergo“ fra Marijana Jaića

Na ovogodišnjem 13. festivalu Glazbene božićne svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (GLAZ-B-OS), koji se održava od 8. do 10. prosinca, u okviru programa nastavnika i studenata Odsjeka za glazbenu umjetnosti te gostiju, dr. sc. Brankica Ban izlagala je 10. prosinca o temi „Nepoznati Tantum ergo fra Marijana Jaića“.

Proslavljena 80. obljetnica povratka franjevaca u osječki samostan

Svečanim blagoslovom ambona 23. rujna i euharistijskim slavljem na postavljenom novoizrađenom oltaru u crkvi Svetoga križa, poznatoj po štovanju sv. Antuna Padovanskoga i Osječke Gospe, Franjevački samostan sv. Križa u Osijeku obilježio je 80 godina od povratka franjevaca u prostore sadašnjega samostana.