Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-trecoredci-glagoljasi

Sprovod fra Grge Sikirića u Zadru

Fra Grgo Sikirić, TOR, svećenik Franjevačke provincije trećoredaca glagoljaša, pokopan je u srijedu, 29. ožujka u grobnici franjevaca trećoredaca glagoljaša na Gradskom groblju u Zadru. Sprovodni obred predvodio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji u Belišću

Franjevačke zajednice u Belišću, franjevci trećoredci glagoljaši, mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnoga reda i Franjevačke mladeži, uz župljane Župe sv. Josipa radnika svečano su u subotu 28. siječnja dočekali ikonu Blažene Djevice Marije Kraljice Franjevačke obitelji, izvijestila je Župa.

Slavljena misa povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića

Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u petak 20. siječnja misu u crkvi Svete Obitelji na splitskom Sukoišanu povodom 5. obljetnice smrti fra Josipa Marcelića, TOR, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Provincijal fra Ivo Martinović o 100. obljetnici dolaska franjevaca trećoredaca na zagrebački Ksaver

Treći franjevački samostanski red, čiji su pripadnici poznati kao franjevci trećoredci ili „glagoljaši”, u 2023. obilježava 100 godina prisustva na zagrebačkome Ksaveru. Tim je povodom ministar Provincije franjevaca trećoredaca fra Ivo Martinović u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Sutra je dan Gospodnji” istaknuo najznačajnije trenutke njihovoga stoljetnog djelovanja.

U Krku otvoren međunarodni znanstveni skup „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“

U 2022. godini obilježavaju se dvije značajne i visoke obljetnice – 120 godina utemeljenja Staroslavenske akademije u Krku i 70 godina od utemeljenja njezina slijednika Staroslavenskog instituta u Zagrebu, središnje hrvatske akademske ustanove za istraživanje hrvatskog glagoljaštva i hrvatske glagoljice te je stoga organiziran međunarodni znanstveni skup pod nazivom „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“ koji je otvoren u četvrtak 20. listopada u crkvi Sv. Kvirina u Krku.

Miholje proslavljeno u Gračanima

Zagrebačka Župa svetog Mihaela Arkanđela u Gračanima proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika u četvrtak 29. rujna, a proštenje je održano u nedjelju 2. listopada.

1 2 3 5