Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-trecoredci-glagoljasi

U Krku otvoren međunarodni znanstveni skup „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“

U 2022. godini obilježavaju se dvije značajne i visoke obljetnice – 120 godina utemeljenja Staroslavenske akademije u Krku i 70 godina od utemeljenja njezina slijednika Staroslavenskog instituta u Zagrebu, središnje hrvatske akademske ustanove za istraživanje hrvatskog glagoljaštva i hrvatske glagoljice te je stoga organiziran međunarodni znanstveni skup pod nazivom „Glagoljaštvo – baština, tradicija, inovacija“ koji je otvoren u četvrtak 20. listopada u crkvi Sv. Kvirina u Krku.

Miholje proslavljeno u Gračanima

Zagrebačka Župa svetog Mihaela Arkanđela u Gračanima proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika u četvrtak 29. rujna, a proštenje je održano u nedjelju 2. listopada.

Gračani: Kršteno peto dijete u obitelji Boras

U privremenom bogoslužnom prostoru Župe svetog Mihaela arkanđela u zagrebačkim Gračanima u subotu 27. kolovoza župnik fra Marin Matančić, TOR, krstio je malenu Milu, peto dijete u obitelji Tomislava i Marije Boras.

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija slavili misu na Ksaveru u Zagrebu

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija, u nedjelju 3. srpnja 2022., posljednjeg dana svoga 49. redovitog godišnjeg susreta započetog 30. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, slavili su misu u privremenom liturgijskom prostoru pokraj župne i samostanske crkve Sv. Franje Ksaverskog Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša u Zagrebu.

1 2 3 4