Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-trecoredci

Sprovod fra Marka Vrgoča

Sprovod fra Marka Vrgoča, franjevca trećoredca (1949. ‒ 2023.), predvodio je 22. ožujka u Zagrebu na Mirogoju zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski uz asistenciju provincijala fra Ive Martinovića i vikara samostana u Odri fra Petra Bašića.

Franjevci trećoredci obilježili Dan Provincije hodočašćem u Herceg Novi

Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša obilježila je Dan Provincije, koji slave na blagdan sv. Jeronima 30. rujna, hodočašćem u Herceg Novi u ponedjeljak 26. i utorak 27. rujna, koje je vodio provincijal fra Ivo Martinović i na kojem su sudjelovala sedamnaestorica braće iz sve tri regije Provincije, izvijestili su iz Provincije.

Završena Provincijska kongregacija franjevaca trećoredaca

Poslije Provincijskoga kapitula i prvog dijela Provincijske kongregacije franjevaca trećoredaca u travnju ove godine u Samostanu sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu, sjedištu Provincije, održan je 7. i 8. lipnja i drugi, završni dio Provincijske kongregacije.

Hodočašće franjevaca trećoredaca u Rab

Hodočašće redovnika Provincije franjevaca trećoredaca u grad Rab priređeno je u ponedjeljak, 12. listopada. Cilj hodočašća bila je ranorenesansna samostanska crkva Sv. Franje na današnjem gradskom groblju, koja je skoro tri i pol stoljeća (1490. – 1829.) bila dio samostana franjevaca trećoredaca izvan gradskih zidina.

1 2