Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-trecoredci

Franjevci trećoredci obilježili Dan Provincije hodočašćem u Herceg Novi

Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša obilježila je Dan Provincije, koji slave na blagdan sv. Jeronima 30. rujna, hodočašćem u Herceg Novi u ponedjeljak 26. i utorak 27. rujna, koje je vodio provincijal fra Ivo Martinović i na kojem su sudjelovala sedamnaestorica braće iz sve tri regije Provincije, izvijestili su iz Provincije.

Završena Provincijska kongregacija franjevaca trećoredaca

Poslije Provincijskoga kapitula i prvog dijela Provincijske kongregacije franjevaca trećoredaca u travnju ove godine u Samostanu sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu, sjedištu Provincije, održan je 7. i 8. lipnja i drugi, završni dio Provincijske kongregacije.

Hodočašće franjevaca trećoredaca u Rab

Hodočašće redovnika Provincije franjevaca trećoredaca u grad Rab priređeno je u ponedjeljak, 12. listopada. Cilj hodočašća bila je ranorenesansna samostanska crkva Sv. Franje na današnjem gradskom groblju, koja je skoro tri i pol stoljeća (1490. – 1829.) bila dio samostana franjevaca trećoredaca izvan gradskih zidina.

Susret mlađe braće Provincije franjevaca trećoredaca

U Samostanu sv. Ivana Krstitelja u Zadru 27. ožujka održan je susret mlađe braće Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša. Na susretu koji je vodio provincijal fra Ivo Martinović sudjelovala su osmorica braće koja su se svečano, doživotno zavjetovala u posljednjih deset godina te provincijski vijećnici fra Zvonimir Brusač, koordinator za trajnu formaciju i fra Petar Grubišić, koordinator za zvanja i početnu formaciju. Mlađa braća došla su iz samostana u Zagrebu, Splitu, Zadru i Belišću.