Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gaza

Papin Angelus na Cvjetnicu

Na završetku mise na Nedjelju Muke Gospodinove (Cvjetnicu), prije apostolskog blagoslova, papa Franjo je predvodio molitvu Anđelova pozdravljenja s vjernicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo Papine riječi koje je izrekao u uvodu u molitvu.

Papa se na Cvjetnicu spomenuo žrtava ratova

Papa Franjo je u svom obraćanju vjernicima prije Anđelova pozdravljenja na Cvjetnicu, 24. ožujka pozvao vjernike na molitvu za sve one koji trpe zbog rata, posebno u Ukrajini i Gazi.

Nadbiskup Gallagher otišao u posjet Jordanu

Tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher započeo je u ponedjeljak 11. ožujka 2024. četverodnevni posjet Hašemitskoj Kraljevini Jordanu, izvijestio je Vatican News.

Malteški red: Napadi na civile i humanitarne djelatnike zločini su protiv čovječnosti

Tijekom događaja Münchenske sigurnosne konferencije (MSC) 2024. koja je trajala od petka, 16. veljače 2024. do nedjelje, 18. veljače u glavnom gradu Bavarske, Suvereni viteški Malteški red ponovio je stavove da su napadi usmjereni na civilno stanovništvo i humanitarne djelatnike u zonama sukoba zločini protiv čovječnosti, izvijestio je u ponedjeljak, 19. veljače 2024. Vatican News.

Papa osudio raketne napade na Irački Kurdistan

Papa Franjo izrazio je u srijedu, 17. siječnja solidarnost sa žrtvama raketnog napada na Erbil koji se dogodio u utorak 16. siječnja, te pozvao na molitvu za brojne žrtve ratova koji se trenutno vode u svijetu.

1 2 3 6