Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: generalni-tajnik-hbk

Proslavljen Dan Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati

Euharistijskim slavljem, koje je na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. prosinca predvodio generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. dr. Krunoslav Novak, proslavljen je Dan Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Argumenti HKR-a o Crkvi i medijima

Crkva razumije, prati i koristi medije kao sredstvo komunikacije, a medijski djelatnici pozvani su upoznati otajstvenu narav Crkve, kako bi se njihov govor o njoj razlikovao od govora o ostalim institucijama. Istaknuto je to 1. prosinca u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Argumenti” o Crkvi i medijima, kojoj je povod bilo izdanje antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su suizdali Odbor za sredstva društvenih komunikacija HBK i Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao novom predsjedniku HBK

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u srijedu 19. listopada novog predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Dražena Kutlešu, zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića te generalnog tajnika HBK Krunoslava Novaka.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Profesori i djelatnici HKS-a hodočastili sv. Josipu

Profesori i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta predvođeni rektorom prof. dr. Željkom Tanjićem hodočastili su u četvrtak 14. srpnja 2022. godine u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac.

1 2