Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glas-koncila

Novi broj Glasa Koncila

Ovogodišnje Stepinčevo, 59. obljetnica preminuća hrvatskoga mučenika bl. Alojzija Stepinca, privukla je brojne vjernike na blaženikov grob u zagrebačku prvostolnicu, pa upravo fotografija i izvještaj s toga slavlja otvaraju novi sedmi broj Glasa Koncila s nadnevkom 17. veljače.

Viceguverner Roman Šubić za Glas Koncila: „Moguće je izbjeći zamke pretjerane zaduženosti“

Trend rasta gotovinskih nenamjenskih kredita, zamke pretjerane zaduženosti, bankocentričnost hrvatskoga gospodarskoga sustava, slabljenje europskoga gospodarstva, važnost financijske pismenosti građana - neke su od tema o kojima se govori u novom broju Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 17. veljače u intervjuu s viceguvernerom Hrvatske narodne banke dr. Romanom Šubićem, koji je i voditelj znanstvenoga projekta Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta o financijskoj pismenosti mladih.

Novi Glas Koncila

Naslovnom fotografijom koja prikazuje papu Franju i velikog imama Ahmada Al-Tayyepa kako razmjenjuju netom potpisani dokument "Ljudsko bratstvo za svjetski mir i zajednički suživot", otvara se čitateljima novi broj Glasa Koncila, 6. u 2019. godini, s nadnevkom od nedjelje 10. veljače.

Dr. Mladen Boban za Glas Koncila o koristi umjerenoga pijenja na zdravlje

Jedno od posljednjih istraživanja o pijenju alkohola među adolescentima pokazalo je zabrinjavajuće rezultate za Hrvatsku jer hrvatski mladići prednjače u Europi po navici ispijanja alkohola svaki tjedan. Stoga je novi broj Glasa Koncila – s nadnevkom 3. veljače – na svojim stranicama ugostio sugovornika dr. Mladena Bobana, sveučilišnoga profesora s Medicinskoga fakulteta u Splitu koji se na znanstvenoj razini bavi istraživanjem te dokazivanjem koristi umjerenoga pijenja na zdravlje, a posebno je fokusiran na vino.

Novi broj Glasa Koncila

Papa Franjo s mladima na 34. svjetskom danu mladih – tema je koja se s naslovnice novoga broja Glasa Koncila – prvoga u veljači – proteže na još dvije unutarnje stranice i donosi detaljne izvještaje s brojnih Papinih susreta u Panami s naslovom: »Vi, mladi, morate se boriti za svoj prostor danas«.

Dr. Bodrožić za Glas Koncila o proročkoj ulozi pastira, biskupa i svećenika

Pedeset i deveti Teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu sa svojom mnogostruko izazovnom temom "Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva" bio je povod da u redovitom intervjuu u Glasu Koncila progovori jedan od predavača, prof. dr. Ivan Bodrožić, pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskoga nauka na KBF-u u Zagrebu.

Novi „Glas Koncila“

„Šteta je što je politički aspekt prevladao u požeškoj izjavi koja održava dominantan pristup prošlosti uobičajen gledanjima u suvremenoj srbijanskoj politici, u kojoj se ignorira 45 godina mira u kojima su poniknuli čitavi novi naraštaji, koji nemaju baš ništa s događanjima u II. svjetskom ratu, a svjedoci su, a mnogi i žrtve, rata devedesetih“, sažetak je komentara glavnoga urednika Ivana Miklenića pod naslovom „Politika guši ekumenizam“.

Novi Glas Koncila

Fotografija iz dvorane "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu, koju su ispunili vjeroučiteljice i vjeroučitelji okupljeni na Katehetskoj zimskoj školi, poziva na čitanje novoga broja Glasa Koncila, 3. u tekućoj godini, s nadnevkom od nedjelje 20. siječnja.

1 2 3 5