Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glas-koncila

Na Interliberu predstavljena knjiga „Isusov poeta"

U sklopu Interlibera u Zagrebu nakladnička kuća Glas Koncila održala je u subotu 16. studenoga promociju knjige „Isusov poeta“. Riječ je prvoj zbirci pjesama Nenada Mirka Novakovića, mladog svećenika pjesnika koji je tragično preminuo prije 30 godina u 32. godini života.

Novi Glas Koncila

Izvještaj i fotografija sa svečane euharistije iz zagrebačke prvostolnice koju je predvodio kardinal Josip Bozanić uz 350. obljetnicu Sveučilišta u Zagrebu i početak nove akademske godine otvara novi, 45. broj katoličkoga tjednika Glasa Koncila s nadnevkom 10. studenoga uz poruku da je sveučilište „važan sudionik razvoja hrvatskoga bića u srednjoj Europi“.

Intervju Glasa Koncila s Miroslavom Vrankićem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s dr. sc. Miroslavom Vrankićem, profesorom na Tehničkom fakultetu u Rijeci u Zavodu za automatiku i elektroniku, koji je progovorio o asistivnoj tehnologiji i aspektima njezina razvoja koji mogu olakšati život osobama u stanjima najteže invalidnosti.

Dr. Ivan Radić: Komunistički zločini su transgeneracijska trauma

Liječnik i znanstvenik dr. Ivan Radić, specijalist neurokirurgije iz Kliničkoga bolničkoga centra „Sestre milosrdnice“ u razgovoru za novi broj Glas Koncila govorio je o uvelike prešućenoj rezoluciji Europskoga parlamenta „Važnost europskoga sjećanja za budućnost Europe“ te o otkriću tzv. „Božjeg modula“, centra u prednjem režnju mozga, čijim se otkrićem „podražajem magnetnim poljima uočavaju promjene, zapravo pojavljuje se 'religiozno'“.

Novi "Glas Koncila"

Katolička Crkva nam je najjača snaga i najvidljiviji znak našega vjerničkoga, susjedskoga i međunarodnoga zajedništva.“ Ta rečenica iz propovijedi zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, iz koje je preuzet i naslov za naslovni izvještaj novoga broja Glasa Koncila, 43. u tekućoj godini s nadnevkom od nedjelje 27. listopada, najbolje sažima naslovnu temu novoga broja.

Intervju Glasa Koncila s Martinom Grgurovcem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s Martinom Grgurovcem, izdavačem i urednikom niza »Hrvatski velikani« koji je, ususret manifestacija »Mjesec hrvatske knjige« progovorio o stanju u hrvatskom izdavaštvu i nakladništvu.

Novi Glas Koncila

Izvještajem i fotografijom sa svečanosti svećeničkog hodočašća u Pribić o stotoj obljetnici rođenja sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića, otvara se novi broj Glasa Koncila, 40. u 2019., s nadnevkom od nedjelje 6. listopada.

Novi Glas Koncila

Naslovnica Glasa Koncila broja 39 u tekućoj 2019. posvećena je drugoj Europskoj konferenciji: "Formacija i prevencija", koja je za temu imala "Moć kao služenje", a održana je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu od četvrtka 19. do nedjelje 22. rujna.

1 2 3 9