Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glas-koncila

Novi broj Glasa Koncila

Svečanim euharistijskim slavljem na prostoru iza varaždinske katedrale proslavljen je srebrni jubilej − 25. obljetnica uspostave Varaždinske biskupije. Središnja je to vijest koju na naslovnici donosi novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju 2. listopada.

Novi broj Glasa Koncila

Iz tiska je izašao novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju 11. rujna. Na naslovnici donosi fotografiju i početak izvještaja s blagoslova novoga samostana bosonogih karmelićanki kojim su Lika i Gospić dobili »blagoslov i gromobran«.

Predstavljena knjiga “Svetišta hrvatskog naroda”

Knjiga “Svetišta hrvatskog naroda” autora Tomislava Krušlina predstavljena je u četvrtak, 1. rujna, nakon mise trećeg dan devetnice ususret Maloj Gospi, u Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Novi Glas Koncila

Novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju 4. rujna otvara se fotografijom susreta pape Franje i Kardinalskoga zbora o apostolskoj konstituciji »Praedicate Evangelium« kojom je Papa zaokružio reformu Rimske kurije.

Mostarski politolog doc. dr. Dražen Barbarić o položaju Hrvata u BiH za Glas Koncila

Ne postoji ni jedna demokratska država u svijetu koja u proces redovitih izbora ulazi bez jasno definiranih pravila političke utakmice, pojašnjava u intervjuu u novom broju Glasa Koncila priređenom za nedjelju 4. rujna mostarski politolog doc. dr. Dražen Barbarić, upozoravajući pritom na manipulacije oko izbornog zakona u BiH koje idu izravno na štetu Hrvata kao konstitutivnoga naroda te države.

Franje Puškarić: Skrivati istinu o žrtvama znači ponovno ih ubijati

Uz Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima − nacizma, fašizma i komunizma, te deset godina otkako su sve hrvatske (nad)biskupije imenovale povjerenike za sastavljanje hrvatskoga martirologija na razini biskupske konferencije, sugovornik u intervjuu u broju Glasa Koncila za nedjelju 28. kolovoza je lički martirolog Franje Puškarić.

Novi broj Glasa Koncila

Fotografijom sa slavlja srebrnoga jubileja Požeške biskupije na kojem je voćinska crkva proglašena manjom bazilikom otvara se novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju 28. kolovoza.

1 2 3 32