Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glina

Tri potresa kod Gline

Jutros, 6. travnja 2021. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline. Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10 sati i 54 minute, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10 sati i 3 minute i 2.5 prema Richteru u 10 sati i 31 minutu, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Vjernici Župe Križ pomažu izgradnju kuće šesteročlanoj obitelji iz Gline

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 28. ožujka u organizaciji Caritasa župe Križ prodano je oko 300 kutija kolača, koje su ispekle i donirale brojne župljanke. Humanitarnoj akciji Caritasa pridružila se i udruga „Ženske ruke“ iz Križa tako što je svoje maštovite prigodne uskrsne ukrase izrađene od tkanine izložila ispred župne crkve te sav prihod ostvaren toga dana, predala Caritasu.

Banovina: U Glini se useljava u kontejnersko naselje "Mali dom"

Kontejnersko stambeno naselje “Mali dom” s 39 stambenih i nekoliko servisnih kontejnera u Glini u subotu 27. ožujka predao je na korištenje gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica Tomo Medved, prenosi u subotu 27. ožujka portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa.

Prilično jak potres 4.2 prema Richteru s epicentrom kod Gline

Jutros, 3. ožujka u 5 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.

U Hrvatskoj Kostajnici i Glini počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu

U ponedjeljak 1. ožujka u Hrvatskoj Kostajnici otvara se ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Vladimira Nazora 17. Istodobno, od ponedjeljka, 1. ožujka u Glini se otvara ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2, objavila je službena mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Hrvatski Caritas dodjelom stambenog modula razveselio obitelj Perak iz Gline

Jedan od više od stotinu stambenih modula, koliko ih je do sada postavljeno, dobila je obitelji Perak nastanjeni u Nuštarskoj ulici u Glini. Članovi Caritasova tima za dodjelu stambenih modula Ana Radić i Matija Skupnjak dostavili su ga ovih dana ovoj obitelji u potrebi, izvijestili su u četvrtak 18. veljače iz Sisačke biskupije.

Potres na Banovini: Petrinja i Sisak pomaknuli se i do 86 cm

U razdoblju od 4. do 28 siječnja na potresnom pogođenom području službenici Državne geodetske uprave obavili su pripremne radnje i precizna kontrolna satelitska (GNSS) mjerenja na području gradova Gline, Petrinje i Siska, prenosi u nedjelju 14. veljače mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

1 2 3 5