Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: globalni-kompakt-o-migraciji

Papa o Globalnom kompaktu o migraciji

Papa Franjo se nakon današnje molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra osvrnuo na usvajanje globalnog kompakta za sigurnu, uređenu i regularnu migraciju.

Sastanak državnog tajnika Parolina i ministra Božinovića

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak 11. prosinca na UN-ovoj konferenciji o migracijama u Marakešu sastao se s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, čija je diplomacija vrlo aktivno sudjelovala u stvaranju Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama usvojenog u ponedjeljak 10. prosinca, prenosi Hina.

Kardinal Parolin o Globalnom kompaktu o migraciji

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin govorio je 10. prosinca, kao voditelj delegacije Svete Stolice, na općoj raspravi i prvom dijalogu „Promoting Action on the Commitments of the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” na Međuvladinoj konferenciji o temi Usvajanje globalnog kompakta za sigurnu, uređenu i regularnu migraciju (Adopt the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) koja se održavala u Marakešu u Maroku 10. i 11. prosinca. Donosimo opširne prikaze dvaju obraćanja kardinala Parolina na UN-ovoj međuvladinoj konferenciji o migraciji.