Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-lurdska

U Strumici proslavljen Svjetski dan bolesnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je u nedjelju 13. veljače 2022. u strumičkoj katedrali služio svetu arhijerejsku liturgiju.

Biskup Večerin: „Bolesnici su dragocjeni članovi Crkve“

Na spomendan Gospe Lurdske 11. veljače, kada se u Crkvi slavi Svjetski dan bolesnika, subotički biskup Slavko Večerin prvi puta posjetio je svjetovni dom za starije osobe „Villa Ancora” koji se nalazi na Paliću u Subotici i pripada tamošnjoj župi Marije, Kraljice svijeta.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Proslava Gospe Lurdske u Brnazama

U filijali Župe Gospe Sinjske u Brnazama u nedjelju 13. veljače proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, nebeske suzaštitnice zajednice.

Proslava Gospe Lurdske u Požegi

Na spomendan Gospe Lurdske u petak 11. veljače požeški biskup mons. Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali, u zajedništvu sa svećenicima Požeškog dekanata i vjernicima grada Požege.

1 2 3 6