Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-lurdska

Proslava Gospe Lurdske u Sikirevcima

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, svečano je proslavljen u župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima gdje je misu predvodio preč. dr. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Svjetski dan bolesnika u Strumici proslavljen arhijerejskom liturgijom

Spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske – Svjetski dan bolesnika u Strumici je proslavljen svetom arhijerejskom liturgijom koju je predvodio skopski biskup i skopsko-strumički eparh Kiro Stojanov, u nedjelju 12. veljače 2023. u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Proslava spomendana Gospe Lurdske kod dubrovačkih isusovaca

Spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske svečano je proslavljen 11. veljače 2023. u crkvi svetog Ignacija u Dubrovniku, gdje je središnje misno slavlje s procesijom na poljani ispred crkve predvodio rektor sjemeništa i ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije „Ruđer Bošković“ u Dubrovniku don Josip Lebo.

Na splitskom Kamenu završeno Treće biblijsko bdjenje

Splitska Župa sv. Mihovila arkanđela na Kamenu–Šinama treću je godinu zaredom organizirala biblijsko bdjenje, odnosno čitanje čitave Biblije naglas. U ovogodišnjoj akciji koja je trajala od 5. do 10. veljače sudjelovalo je oko 150 čitača.

Proslavljena 25. obljetnica djelovanja HKDMST-a Podružnica Osijek

Dvadesetpeta godišnjica djelovanja Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) Podružnica Osijek proslavljena je u subotu 11. veljače 2023., na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Mons. Uzinić predvodio proslavu svetkovine Gospe Lurdske na Žabici

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predslavio je na svetkovinu Blažene Djevice Marije Lurdske, u subotu 11. veljače 2023., u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici, misu za bolesnike i medicinsko osoblje, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

1 2 3 8