Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-snjezna

Koncert Milosrdnih sestara svetog Križa Gospi Snježnoj na dar

Uoči župne svetkovine BDM Snježne 5. kolovoza, misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, koja je posvećena sv. Josipu, 4. kolovoza predvodio je vojni kapelan u Đakovu preč. Vlado Mandura, a uz mnoge Josipove štovatelje hodočastile su i redovnice iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Gordanom Igrec.

Obavijest o ovogodišnjim hodočašćima Gospi Tekijskoj

Srijemski biskup Đuro Gašparović i rektor svetišta Gospe Tekijske vlč. Ivan Rajković uputili su obavijest vezanu uz ovogodišnja hodočašća u to marijansko svetište u Srijemu na Male i Velike Tekije, u srpnju, odnosno kolovozu ove godine.

Osječani proslavili Snježnu Gospu

U osječkom Donjem gradu još od 1704. godine nalazi se crkva posvećena Gospi Snježnoj. Unutrašnjost kapelice ovih dana je obnovljena te je postavljeno 16 vitraja na kojima su prikazani likovi Gospe iz svih hrvatskih svetišta.

Dan pobjede u Vukovaru

Misu za domovinu 5. kolovoza, na blagdan Gospe Snježne, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u vukovarskoj župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodio je gvardijan, župnik i dekan Vukovarskoga dekanata fra Ivica Jagodić.

Na Dubovcu proslavljena svetkovina Gospe Snježne

Župna svetkovina Gospe Snježne, ujedno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja svečano je proslavljena 5. kolovoza u crkvi Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu.