Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-snjezna

Proslavljen blagdan Gospe Snježne u Vidu

Don Anđelko Kaćunko predslavio je središnju misu na blagdan Gospe Snježne u Vidu kod Metkovića u petak 5. kolovoza u koncelebraciji župnika don Mile Čalo, preč. don Stipe Jerkovića i brojnih svećenika. Slavlje je animirao župni zbor i pučki pjevači koje vodi prof. Anita Cuca Bebić.

Kardinal Puljić predvodio slavlje u Cavtatu

Na blagdan Gospe Snježne, 5. kolovoza, franjevački samostan i crkva u Cavtatu, kao i cijelo mjesto, proslavili su zaštitnicu svečanim večernjim misnim slavljem koje je u samostanskom vrtu predslavio umirovljeni vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić.

Biskup Šaško predvodio euharistijsko slavlje za Domovinu

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško predvodio je 5. kolovoza, na spomendan posvete bazilike Svete Marije Velike ('Gospa Snježna') i dan kada Hrvatska obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, euharistijsko slavlje za Domovinu u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Koncert Milosrdnih sestara svetog Križa Gospi Snježnoj na dar

Uoči župne svetkovine BDM Snježne 5. kolovoza, misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, koja je posvećena sv. Josipu, 4. kolovoza predvodio je vojni kapelan u Đakovu preč. Vlado Mandura, a uz mnoge Josipove štovatelje hodočastile su i redovnice iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Gordanom Igrec.

Obavijest o ovogodišnjim hodočašćima Gospi Tekijskoj

Srijemski biskup Đuro Gašparović i rektor svetišta Gospe Tekijske vlč. Ivan Rajković uputili su obavijest vezanu uz ovogodišnja hodočašća u to marijansko svetište u Srijemu na Male i Velike Tekije, u srpnju, odnosno kolovozu ove godine.

1 2