Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospicka-katedrala

Obilježena 77. godišnjica mučeničke smrti s. Žarke Ivasić

Na godišnjicu mučeničke smrti sestre milosrdnice Žarke Ivasić, ubijene prije 77 godina, u utorak 16. svibnja 2023. misu u gospićkoj katedrali predslavio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić., izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Obredi Velikoga petka u Gospiću

Obrede Velikog petka, 7. travnja 2023., u gospićkoj katedrali predvodio je gospićki biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem, župnikom o. Antom Kneževićem, župnim vikarom o. Markom Maglićem i umirovljenim svećenikom Tomislavom Šporčićem.

Gospić: Proslavljena svetkovina Navještenja Gospodnjega

Naslovnu svetkovinu gospićke katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem u subotu 25. ožujka 2023. u Gospiću. Uvodni govor gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića i propovijed apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije Želimira Puljića prenosimo u cijelosti.

Božićni koncert u gospićkoj katedrali

Učenici Osnovne škole dr. Jure Turića i mladi iz Gospića održali su adventsko-božićni koncert „Svim na zemlji mir, veselje“ u srijedu 21. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije.

Druga obljetnica smrti biskupa Bogovića

Misu zadušnicu na drugu obljetnicu smrti prvoga gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića koji je preminuo u 82. godini života, 19. prosinca 2020. i pokopan 22. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije predvodio je biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kanonicima i brojnim svećenicima.

1 2 3 4