Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospicko-senjska-biskupija

Biskup Križić predvodio Katehetski dan Gospićko-senjske biskupije

Uoči početka nove nastavne i vjeronaučne godine, u subotu 29. kolovoza, u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije održan je Katehetski dan za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima. Misu je predslavio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

U Cetingradu svečano proslavljen Dan općine

Svečanim misnim slavljem kojeg je u petak 7. kolovoza u Cetingradu predslavio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić obilježen je Dan općine, koji se slavi na dan povratka prognanih Cetingrađana u svoj kraj nakon VRO "Oluja".

Svečano proslavljen blagdan sv. Jakova u najstarijoj crkvi u Ogulinu

Blagdan sv. Jakova tradicionalno je obilježen misnim slavljima u crkvi sv. Jakova na istoimenom gradskom groblju. Jutarnju misu u 9 sati predslavio je župnik župe bl. A. Stepinca fra Petar Grubišić, dok je večernju misu za župljane župe sv. Križa predslavio župnik vlč. Josip Štefančić.

Proslavljen blagdan svetoga Jakova u Bilaju kraj Gospića

Na blagdan sv. Jakova apostola, u subotu 25. srpnja, župljani Bilaja u okolici Gospića proslavili su svog nebeskog zaštitnika. Svečanu večernju misu predvodio je biskupijski kancelar i biskupov tajnik Mišel Grgurić u koncelebraciji s mjesnim župnikom Herbertom Berishom, generalnim vikarom Marinkom Miličevićem, ekonomom Nikolom Turkaljem i župnikom Kosinja Perom Jurčevićem. Poslužitelj kod oltara, uz ministrante, bio je sjemeništarac Marko Butković.

Ljetovanje bogoslova Gospićko-senjske biskupije

Bogoslovi Gospićko-senjske biskupije svake godine tjedan dana proborave zajedno na ljetovanju upoznavajući po jedan dekanat biskupije u kojoj će pastoralno djelovati. Ove godine bio je na redu Otočki dekanat. Prenosimo što su o tome zapisali sami bogoslovi.

Biskup Rogić predslavio Gospu Karmelsku-Ribarsku u Senju

Šibenski biskup i senjski sin Tomislav Rogić predslavio je u srijedu 16. srpnja središnju proslavu blagdana Gospe Karmelske ili Ribarske kako ju nazivaju u Senju u suslavlju domaćeg ordinarija Zdenka Križića, umirovljenih biskupa Mile Bogovića i Ante Ivasa, domaćeg župnika i profesora na riječkoj Teologiji dr. sc. Richarda Pavlića, članova drevnog senjskog kaptola na čelu s prepoštom mons. Milom Čančarom, kao i više svećenika te predvoditelja ovogodišnje duhovne priprave, profesora za đakovačkom KBF-u dr. sc. Ante Japundžića

1 2 3 5