Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospicko-senjska-biskupija

Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije

Drugo ovogodišnje Stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije održano je u četvrtak 10. veljače u Prvoj osnovnoj školi Ogulin, a nazočilo je 25 sudionika uz predstojnika Katehetskog ureda mons. Marinka Miličevića.

Biskup Križić predvodio proslavu Tijelova u Gospiću

Župljani Gospića su u četvrtak 3. lipnja svečanim misnim slavljem u gospićkoj katedrali i tijelovskom procesijom proslavili svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Misu i procesiju predvodio je biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem, župnikom Marijom Vazgečem i župnim vikarom Domagojem Tujmerom. Katedralni zbor animirao je pjevanje tijekom mise i procesije pod vodstvom Franje Puškarića.

Biskup Križić predvodio euharistijsko slavlje na blagdan sv. Marka u Lukovom Šugarju

Župom Sv. Luke evanđelista u Lukovom Šugarju koja se proteže uz more i sve do vrhova Velebita, upravljaju redovnici kapucini iz samostana u Karlobagu. Današnja crkva podignuta je prije 214 godina, a župa ima oko stotinjak vjernika. Suzaštitnik župe je sv. Marko evanđelist kome je uoči njegovog blagdana upriličena trodnevnica, a na sam blagdan sv. Marka evanđelista u nedjelju 25. travnja služena je svečana sveta misa koju je predvodio gospićko-senjski Zdenko Križić.

Jurjevo u Lađevcu

U petak 23. travnja u Lađevcu je u skladu s epidemiološkim mjerama proslavljen nebeski patron župe, sv. Juraj. Vjernici su se s maskama na licu i uz odstojanje okupili na svečanoj misi u 12 sati ujedinjeni u molitvi.

Objavljeni posljednji zapisi biskupa Mile Bogovića

Iz tiska je izišla autobiografska knjiga „Ljudi i događaji na mom životnom putu – Autobiografske crtice“ nedavno preminuloga umirovljenog gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića, objavio je Glas Koncila 18. travnja.

Homilija mons. Križića na Misi posvete ulja

Homilija gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića na Misi posvete ulja koju je, iz pastoralnih razloga, predslavio na Veliku srijedu, 31. ožujka, u gospićkoj katedrali.

1 2 3 8