Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grkokatolici

Grkokatolici Hrvati u Ninu liturgijom obilježili spomen na Branimirovu godinu

U starodrevnom hrvatskom biskupskom gradu Ninu svečanom liturgijom 5. listopada Hrvati grkokatolici obilježili su spomen na Branimirovu godinu koja je proslavljena prije četiri desetljeća 1979., a koja je bila uvod u veliku proslavu 1300. godišnjice pokrštenja Hrvata koja je na veličanstveni način obilježena u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.

Papa Franjo primio članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve iz Ukrajine

Papa Franjo primio je u Vatikanu 5. srpnja biskupe, metropolite i članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve u Ukrajini. Tom je prilikom među ostalim rekao kako je "Crkva pozvana svjedočiti kršćansku nadu koja ne popušta pred obeshrabrenjem, a ne onu svjetovnu koja se oslanja na stvari koje su prolazne i često stvaraju podjele", izvijestio je Vatican news.

Hodočašće grkokatolika sv. Ivi u Podmilačje

Vjernici grkokatoličkih župa Sošice, Mrzlo Polje, Pribić, Jastrebarsko, Slavonski Brod, Gornji Andrijevci, Prnjavor, Banja Luka i Devetina hodočastili su u subotu 8. lipnja u svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačje kod Jajca (BiH).

Zadušna subota u zagrebačkoj župi sv. Ćirila i Metoda

U zagrebačkoj grkokatoličkoj župi sv. Ćirila i Metoda na Gornjem Gradu tradicionalno je 16. ožujka obilježena Druga zadušna subota. Na svetoj liturgiji koja je služena za sve pokojne okupili su se župljani sa područja cijeloga grada.

1 2