Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grkokatolici

Mons. Milan Stipić pohodio grkokatoličku župu u Vukovaru

Na nedjelju Svih Svetih 7. lipnja apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić pohodio je župu Krista Kralja u Vukovaru te služio misno slavlje u zajedništvu s vukovarskim župnikom o. Vladimirom Magočom.

Božanska liturgija u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali u povodu Pedesetnice

Na svetkovinu Silaska Svetoga Duha ili Nedjelju Pedesetnice 31. svibnja, kojom se završava Pashalni (vazmeni) liturgijski ciklus crkvene godine, mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije, služio je svečanu blagdansku Božansku liturgiju u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima.

Grkokatolici Hrvati u Ninu liturgijom obilježili spomen na Branimirovu godinu

U starodrevnom hrvatskom biskupskom gradu Ninu svečanom liturgijom 5. listopada Hrvati grkokatolici obilježili su spomen na Branimirovu godinu koja je proslavljena prije četiri desetljeća 1979., a koja je bila uvod u veliku proslavu 1300. godišnjice pokrštenja Hrvata koja je na veličanstveni način obilježena u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.

Papa Franjo primio članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve iz Ukrajine

Papa Franjo primio je u Vatikanu 5. srpnja biskupe, metropolite i članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve u Ukrajini. Tom je prilikom među ostalim rekao kako je "Crkva pozvana svjedočiti kršćansku nadu koja ne popušta pred obeshrabrenjem, a ne onu svjetovnu koja se oslanja na stvari koje su prolazne i često stvaraju podjele", izvijestio je Vatican news.

1 2