Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: groblje

Mons. Uzinić na Dušni dan predvodio misu na groblju Drenova

„Ljubav, vjera i nada, tri su riječi i stožerne kreposti, koje nam doziva u misli Dušni dan, blagdan kada posjećujemo grobove svojih pokojnika“, rekao je riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodeći 2. studenog euharistiju pred kapelom na glavnom riječkom gradskom groblju na Drenovi.

Svetkovina Svih svetih u Požegi

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je središnje euharistijsko slavlje na požeškom groblju Sv. Ilije u zajedništvu sa svećenicima iz biskupijskih ustanova i požeških župa te drugim vjernicima.

Vladika Stipić služio molitveni spomen na križevačkom groblju

Na svetkovinu Svih svetih po rimskom obredu, u ponedjeljak, 1. studenoga križevački vladika Milan Stipić služio je Panahidu - molitveni spomen za pokojne po bizantskom obredu, na gradskom groblju u Križevcima, zajedno sa svećenicima katedralne župe i ordinarijata.

Biskup Križić na Svi svete slavio euharistiju na gradskom groblju u Gospiću

Na svetkovinu Svih svetih u ponedjeljak 1. studenoga središnju misu u kapeli Svih svetih na gradskom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem te gospićkim župnim vikarom Anđelkom Kaćunkom, uz asistenciju bogoslova Marka Butkovića i ministranata.

Blagoslovljena kapela na groblju u Visokom

Fojnički arhiđakon i prepošt Stolnog kaptola vrhbosanskog mons. Ante Meštrović je u nedjelju 31. listopada blagoslovio kapelu na gradskom groblju u Visokom, izvijestila je Nedjelja.

U Rijeci pokopan mons. Gabrijel Bratina

Mons. Gabrijel Bratina, svećenik Riječke nadbiskupije, pokopan je na starom groblju na Donjoj Drenovi u Rijeci 26. studenog. Obrede ukopa predvodio je nadbiskup Ivan Devčić u zajedništvu sa svećenicima nadbiskupije, a zbog epidemioloških mjera okupio se minimalan broj vjernika koji su bili zamoljeni da ne sudjeluju na ukopu.

1 2