Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: haiti

Dramatična bilanca katastrofalnoga potresa na Haitiju

Direktor Haićanskoga Caritasa iznio je aktualnu bilancu potresa magnitude 7,2 koji je 14. kolovoza pogodio Haiti - 2237 mrtvih, 12.838 ranjenih, 63.645 srušenih kuća, 142 crkava i 56 katoličkih škola, prenosi 6. rujna Vatican News.

Molitve i solidarnost za Haiti nakon katastrofalnog potresa

Crkve, građanske vlasti i humanitarne organizacije okupljaju se u spasilačkim naporima i pružanju pomoći žrtvama razornog potresa magnitude 7,2 koji je 14. kolovoza pogodio Haiti, odnijevši više od 1400 života, prenosi Vatican News.

Papin apel za Haiti teško pogođen potresom

Papa Franjo pozvao je u nedjelju 15. kolovoza na molitvu i solidarnost sa stanovništvom Haitija pogođenog snažnim potresom u kojem je više stotina ljudi izgubilo život.

Papin brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija

Kardinal državni tajnik Pietro Parolin uputio je, u ime Svetoga Oca Franje, Apostolskoj nuncijaturi na Haitiju brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija Jovenela Moïsea, objavio je 8. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Na slobodu pušteni i ostali katolici oteti u travnju na Haitiju

Misionarke na Haitiju s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik dopisom su u subotu 1. svibnja izvijestile da su svi katolici oteti u travnju pušteni na slobodu te su pozvale da se i dalje nastavi moliti za bolju budućnost te karipske zemlje, objavila je Katolička tiskovna agencija.

1 2