Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hkr

U „Argumentima“ HKR-a najavljen 63. Teološko-pastoralni tjedan

„Crkva u službi otpornosti pojedinaca i zajednica“, tema je 63. Teološko-pastoralnog tjedna (TPT) koji će od 24. do 26. siječnja biti održan u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. O tome se govorilo i u „Argumentima“ HKR-a 19. siječnja.

Emisija HKR-a „Sjećanje na Benedikta XVI. - poniznog radnika u vinogradu Gospodnjem“

Otišao je teolog i pastir duša, ponizan i jednostavan radnik u vinogradu Gospodnje – kako se papa emeritus papa Benedikt XVI. sam opisao, a tako su ga doživjeli i svi koji su ga imali prigodu susresti. Potvrdili su to u programu HKR-a i zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, koji je bio predsjednik odbora za doček pape Benedikta XVI. u Hrvatsku 2011. godine, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić te bioetičarka dr. s. Marta Carti koja je doktorirala na Ratzingerovoj misli.

Preminula profesorica i liječnica Simona Šandrić Gotovac

U Splitu je nakon kratke i teške bolesti, u ponedjeljak, 22. kolovoza, u 82. godini preminula prof. dr. sc. Simona Šandrić Gotovac koja je tijekom radnog vijeka radila kao profesorica u Rimu na Fakultetu medicine i kirurgije "Agostino Gemelli" Katoličkog sveučilišta Svetog Srca na kojem je i diplomirala te je bila voditeljica Odjela za neinvazivnu kardiološku dijagnostiku u sveučilišnoj Polikliničkoj bolnici gdje je bila članica liječničkog tima sv. Ivana Pavla II.

Nadbiskup Vukšić za HKR: Zabrinjava „verbalna piromanija“ u BiH

Predsjednik Biskupske konferencije BiH i vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 25. svibnja govorio je o situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o važnosti medija čiju ulogu posebno naglašava dan ranije predstavljena antologija "Crkva i mediji" u sklopu 56. svjetskog dana društvenih komunikacija koji je obilježen na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

S. Ivana Margarin: Svi smo pozvani pomoći

U emisiji Hrvatskoga katoličkoga radija Moguća misija u utorak 9. studenoga gostovala je nova nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela Hrvatske (PMD) s. Ivana Margarin, poručivši "da svi možemo pomoći i biti misionari tamo gdje jesmo".

1 2 3 9