Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hranic

Izjava nadbiskupa Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 25. lipnja izjavu u povodu zaraze COVID 19, koju prenosimo u cijelosti.

Blagoslov novosagrađene župne kuće župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku

U povodu blagoslova novosagrađene župne kuće župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić predvodio je 22. lipnja svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi, nakon kojega su brojni svećenici i župljani pribivali podnevnom blagoslovu.

Svetkovina Duhova u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 31. svibnja slavlje svetkovine Duhova u đakovačkoj katedrali, koje su izravno prenosili Televizija Slavonije i Baranje (STV) te Slavonskobrodska televizija (SBTV).

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Dvadesetak svećenika koji djeluju u središnjim ustanovama Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni nadbiskupima Đurom Hranićem, umirovljenim Marinom Srakićem i pomoćnim Ivanom Ćurićem, pošli su na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja, na zavjetno hodočašće Gospi Dragotinskoj.

Sjednica Nadbiskupskoga pastoralnog vijeća u Đakovu

Prva sjednica drugog saziva Nadbiskupskog pastoralnog vijeća održana je u petak 24. siječnja u Nadbiskupskom dom u Đakovu pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, a sjednicu je moderirao pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Središnje ekumensko slavlje održano kod osječkih kapucina

U kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana predvodio je 19. siječnja đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, i s predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica.

1 2 3 6