Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hranic

Svečani doživotni zavjeti s. Marije Karmele u Stepinčevom Karmelu

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić predvodio je svečanu euharistiju i obred zavjetovanja s. Marije Karmele od Riječi Božje (Blaženke Bašić), u četvrtak, na blagdan sv. Marka, 25. travnja u Stepinčevom Karmelu. Uz nadbiskupa je bilo više od dvadesetak suslavitelja: svećenika, redovnika, đakona, bogoslova i ministranata.

Misa Večere Gospodnje u đakovačkoj katedrali

U zajedništvu s imenovanim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem te još četrnaestoricom svećenika, brojnim vjernicima đakovačke župe Svih svetih i okupljenom zajednicom Milosrdnih sestara sv. Križa, Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak, 18. travnja u đakovačkoj je prvostolnici predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

Posjet nadbiskupa Hranića Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu

U ponedjeljak 15. travnja đakovačko–osječki nadbiskup Đuro Hranić, pohodio je povodom svetkovine Uskrsa dom za starije i nemoćne osobe u Đakovu. U pohodu su po običaju sudjelovali bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa, na čelu s rektorom Stjepanom Radićem i vicerektorom Krešimirom Čuturom.

Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje u Đakovu

Blagoslovom maslinovih grančica na Strossmayerovom trgu ispred Bogoslovnog sjemeništa, procesijom i svečanim misnim slavljem u prvostolnici sv. Petra, koje je predvodio nadbiskup Đuro Hranić, 14. travnja proslavljena je Cvjetnica, Nedjelja muke Gospodnje.

Državno natjecanje iz vjeronauka – program u Đakovu

Drugoga dana Državnog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole pod geslom „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu”, u četvrtak 4. travnja, oko 200 vjeroučenika sa svom je mentorima oko podneva pristiglo u Đakovo.

1 2 3 4