Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hranic

Nadbiskup Hranić: Svi smo pozvani razvijati se kao biće zajedništva i postajati kruhom za druge

Svetkovina Tijelova, Presvetoga Tijela i Krvi Isusove, ove je godine u gradu Đakovu proslavljena u zajedništvu obje đakovačke župe – Svih svetih i Dobroga Pastira, prvo svečanim euharistijskim slavljem, a potom i Tijelovskom procesijom koja je ove godine okupila velik broj vjernika i predstavnika različitih udruga te prvi put prošla kroz središte grada, do župne crkve Svih svetih, a potom Ulicom kralja Tomislava do samostanske crkve Presvetog Srca Isusova.

Srebrni jubilej djelovanja služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrešnog začeća BDM u Slavonskom Brodu

Srebrni jubilej – 25 godina svoga djelovanja u Slavonskom Brodu – proslavile su u ponedjeljak 27. svibnja služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrešnog začeća BDM. Proslava je počela zahvalnim euharistijskim slavljem, koje je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Svečani doživotni zavjeti s. Marije Karmele u Stepinčevom Karmelu

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić predvodio je svečanu euharistiju i obred zavjetovanja s. Marije Karmele od Riječi Božje (Blaženke Bašić), u četvrtak, na blagdan sv. Marka, 25. travnja u Stepinčevom Karmelu. Uz nadbiskupa je bilo više od dvadesetak suslavitelja: svećenika, redovnika, đakona, bogoslova i ministranata.

Misa Večere Gospodnje u đakovačkoj katedrali

U zajedništvu s imenovanim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem te još četrnaestoricom svećenika, brojnim vjernicima đakovačke župe Svih svetih i okupljenom zajednicom Milosrdnih sestara sv. Križa, Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak, 18. travnja u đakovačkoj je prvostolnici predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

Posjet nadbiskupa Hranića Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu

U ponedjeljak 15. travnja đakovačko–osječki nadbiskup Đuro Hranić, pohodio je povodom svetkovine Uskrsa dom za starije i nemoćne osobe u Đakovu. U pohodu su po običaju sudjelovali bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa, na čelu s rektorom Stjepanom Radićem i vicerektorom Krešimirom Čuturom.

Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje u Đakovu

Blagoslovom maslinovih grančica na Strossmayerovom trgu ispred Bogoslovnog sjemeništa, procesijom i svečanim misnim slavljem u prvostolnici sv. Petra, koje je predvodio nadbiskup Đuro Hranić, 14. travnja proslavljena je Cvjetnica, Nedjelja muke Gospodnje.

1 2 3 4