Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvati

Biskup Komarica: Hrvati u RS prepušteni sami sebi i svojim duhovnim vođama

Hrvati na području koje čini Banjolučku biskupiju u najtežim su povijesnim razdobljima bili prepušteni sami sebi, a političari i stranke koji su ih trebali zastupati o njima nisu uopće vodili računa pa su se mogli osloniti samo na svoje duhovne vođe, ocijenio je umirovljeni banjolučki biskup i apostolski upravitelj Banjolučke biskupije Franjo Komarica u intervjuu za TV Federacije BiH (FTV), prenosi Hina.

Biskup Glasnović predslavio misu s Hrvatima u Pečuhu

U katedrali svetih Petra i Pavla u Pečuhu u Mađarskoj na svetkovinu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Homilija nadbiskupa Tome Vukšića na misi povodom 30. obljetnice stradanja zeničkih Hrvata

U crkvi sv. Josipa u Zenici, 17. rujna nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić slavio je euharistiju na 30. obljetnicu stradanja zeničkih Hrvata. Tom prigodom nadbiskup Vukšić uputio je propovijed naslovljenu „Oprost i pomirenje izgrađuju i jačaju povjerenje“ koju prenosimo u cijelosti.

Misa na 30. obljetnicu zločina nad Hrvatima u Hudutskom

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i misom zadušnicom kod spomen obilježja pobijenima na Hudutskom u općini Prozor-Rama svakog 16. rujna od 1993. obilježava se pogibija 22 pripadnika HVO-a iz brigade "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" Jajce te ubojstva dva civila. Misu je slavio gvardijan iz Jajca fra Vinko Marković uz koncelebraciju dva svećenika, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Biskup Rogić u Lisabonu: „Samo darovana sloboda je prava sloboda“

Svečano euharistijsko slavlje za Hrvate na Svjetskom danu mladih u Lisabonu u petak 4. kolovoza predvodio je šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK Tomislav Rogić u zajedništvu s dubrovačkim biskupom i predsjednikom Vijeća HBK za laike Rokom Glasnovićem i tridesetak svećenika.

Biskup Glasnović mladima u Lisabonu: „Ne bojte se“

Mladima iz Hrvatske koji se nalaze na Svjetskom danu mladih u Lisabonu, u četvrtak 3. kolovoza katehezu je održao studentski kapelan Sveučilišta u Zagrebu don David Leskovar, a svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za laike Roko Glasnović.

Biskup Ćurić i Katedralni zbor iz Đakova na adventskom susretu Hrvata u Pečuhu

Na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija te vlč. Ladislava Bačmaija, povjerenika Pečuške biskupije za vjernike Hrvate, u pečuškoj katedrali Sv. Petra u petak 9. prosinca održan je tradicionalni adventski susret hrvatske zajednice. Središnji dio susreta bilo je misno slavlje na hrvatskom jeziku, kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

1 2 3 5