Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvati

Biskup Ćurić i Katedralni zbor iz Đakova na adventskom susretu Hrvata u Pečuhu

Na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija te vlč. Ladislava Bačmaija, povjerenika Pečuške biskupije za vjernike Hrvate, u pečuškoj katedrali Sv. Petra u petak 9. prosinca održan je tradicionalni adventski susret hrvatske zajednice. Središnji dio susreta bilo je misno slavlje na hrvatskom jeziku, kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Biskup Svalina s hrvatskim katolicima u Aucklandu

Gotovo dvije stotine hrvatskih katolika okupilo se na svetkovinu Svih svetih 1. studenoga u župnoj crkvi Sv. Križa u Hendersonu u Aucklandu na Novom Zelandu kako bi zajedno sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem i voditeljem HKC Wollongong fra Ivom Tadićem slavili euharistiju na hrvatskom jeziku i podijelili radost susreta.

Poziv na susret katolika Hrvata, Slovenaca i Mađara

Tradicionalni susret katolika Hrvata i Slovenaca kojima će se pridružiti i Mađari održat će se u subotu 8. listopada u Beltincima u biskupiji Murska Sobota u Sloveniji. Vjernici se za hodočašće mogu prijaviti svojim župnicima ili svećenicima u susjednoj župi i dekanatu.

1 2 3 4