Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-redovnicka-konferencija-hrk

U HBK predstavljena poruka za Dan posvećenog života

Poruku za Dan posvećenog života predstavili su njezini potpisnici – predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, OP, u utorak 31. siječnja 2023., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2023.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, OP, uputili su poruku za Dan posvećenog života koji se slavi na blagdan Svijećnice 2. veljače 2023. Poruku prenosimo u cijelosti.

Objavljen program Redovničkih dana 2022.

Ovogodišnji Redovnički dani u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije održat će se u rujnu i listopadu u Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci i Slavonskom Brodu. Okvirna tema je „Posvećeni život u sinodalnoj Crkvi: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“. Donosimo program.

Provedeno istraživanje o knjižnicama redovničkih zajednica u Hrvatskoj

U organizaciji Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života i Papinskog vijeća za kulturu, u Rimu je, na Papinskom učilištu „Antonianum“ 4. i 5. svibnja održana Međunarodna konferencija „Karizma i kretivnost. Katalozi, menadžment i inovacije u kulturnoj baštini ustanova posvećenog života“.

Medicinske sestre redovnice posjetile Centar „Stančić“

Povjerenstvo za medicinske sestre članice redovničkih ustanova koje djeluje pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji posjetilo je u subotu 26. ožujka Centar za rehabilitaciju „Stančić“, gdje su smješteni i prognani iz Ukrajine.

1 2