Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-redovnicka-konferencija

Dopis za proslavu Jubileja posvećenog života 2025.

Dikasterij za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života uputio je dopis za proslavu Jubileja posvećenog života 2025. u Rimu. Hrvatska redovnička konferencija pripremila je prijevod na hrvatski jezik koji objavljujemo u cijelosti.

Završen susret provincijalnih i vrhovnih poglavarica u Lužnici

Susret provincijalnih i vrhovnih poglavarica, koji je u organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za trajnu formaciju redovnica i redovnika započeo u petak 21. travnja u Marijinom domu u Lužnici kod sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, završen je u nedjelju 23. travnja, izvijestilo je Tajništvo HRK-a.

U Lužnici započeo susret provincijalnih i vrhovnih poglavarica

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za trajnu formaciju redovnica i redovnika u petak 21. travnja započeo je susret provincijalnih i vrhovnih poglavarica u Marijinom domu u Lužnici, kod sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, izvijestilo je Tajništvo Hrvatske redovničke konferencije.

Međugorje: Održan Seminar za medicinske sestre redovnice

U Međugorju je od petka 7. do nedjelje 9. listopada održan Seminar za medicinske sestre redovnice u organizaciji Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih ustanova pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, izvijestila je Hrvatska redovnička konferencija.

Objavljen Molitveni priručnik uz Nedjelju Dobroga Pastira

Hrvatska redovnička konferencija i Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja objavili su u elektroničkom obliku Molitveni priručnik uz Četvrtu vazmenu nedjelju, Nedjelju Dobrog Pastira. Ta je nedjelja ujedno i 59. svjetski dan molitve za duhovna zvanja.

Hrvatska redovnička konferencija o poskupljenju plina: pravedno bi bilo redovničke zajednice kategorizirati kao kućanstvo

Predsjednik Hrvatske redovničke konferencije (HRK) fr Slavko Slišković u izjavi za Informativnu katoličku agenciju (IKA) potvrdio je u petak 28. siječnja da je 70 objekata redovničkih zajednica iz Zagreba i okolice koje imaju sklopljen ugovor s Gradskom plinarom Zagreb - Opskrba d.o.o. od 15. studenog 2021. godine dobilo račune za potrošnju plina uvećane za 350 - 400 posto te u ime Konferencije predložio da se redovničke zajednice kategoriziraju kao kućanstvo. Izjavu prenosimo u cijelosti.

HBK i HRK: Poruka u povodu Dana posvećenog života

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života i Hrvatska redovnička konferencija (HRK) u četvrtak 27. siječnja uputile su zajedničku poruku u povodu Svjetskog dana posvećenog života, koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4