Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-redovnicka-konferencija

Susret sestara s privremenim zavjetima

U organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije od 4. do 6. lipnja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor-Lužnica održava se godišnji susret sestara s privremenim zavjetima.

Molitveni priručnik za Nedjelju Dobrog Pastira

Hrvatska redovnička konferencija objavila je u elektroničkom obliku Molitveni priručnik uz Četvrtu vazmenu nedjelju, Nedjelju Dobrog Pastira. Ta je nedjelja ujedno 58. svjetski dan molitve za duhovna zvanja.

Stručni skup za odgojitelje u vjeri u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije

U organizaciji Povjerenstva za predškolski i školski odgoj u ustanovama koje vode redovničke ustanove u subotu 27. ožujka putem ZOOM platforme održan je stručni skup za odgojiteljice i odgojitelje u vjeri u katoličkim vrtićima. Tema stručnog skupa bila je „Odgovornost – ispravan put dobrog odnosa prema sebi, drugima, prirodi i Bogu“.

ARGUMENTI Suvremeni izazovi redovništva

Uoči Dana posvećenog života, o suvremenim izazovima redovništva u emisiji HKR-a „Argumenti” govorili su dominikanka Katarina Maglica, tajnica Hrvatske redovničke konferencije, milosrdna sestra Sv. Križa Krista Mijatović te pater Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2021.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije o. Slavko Slišković uputili su poruku prigodom Dana posvećenog života koji se slavi na Svijećnicu 2. veljače 2021. godine.

Predsjednik HRK-a Slavko Slišković sudjelovao na zasjedanju KORUS-a

U srijedu 20. siječnja putem ZOOM platforme održana je Skupština Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS). U ime Hrvatske redovničke konferencije (HRK) sudjelovao je njezin predsjednik fr. Slavko Slišković OP. Nakon uvodne molitve sudionike je pozdravio mons. Jean-Marie Spiech, apostolski nuncij u Republici Sloveniji. Ističući teškoće vremena u kojemu živimo, potaknuo je redovnice i redovnike da budu nositelji nade koja je toliko potrebna današnjem svijetu.

Novi broj glasila HRK-a i KVRPP-a BiH

Iz tiska je izišao novi, 3. broj 2020. godine Vijesti Hrvatske redovničke konferencije i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, objavljeno je na stranici redovnistvo.hr 12. prosinca.

1 2 3