Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-vojska

Pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Gospi Sinjskoj

Pokrajinsko hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Čudotvornoj Gospi Sinjskoj održano je sedmi put u petak 30. srpnja, u organizaciji Vojnog ordinarijata i u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom hrvatskih branitelja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojne biskupije.

Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu, 24. srpnja na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, piše u priopćenju Samostalne služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Posebna regulacija prometa u Zagrebu zbog obilježavanja Dana Hrvatske vojske

Zbog obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja i svečane smotre Zbora narodne garde (ZNG), preteče Hrvatske vojske, odnosno Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), Dan Hrvatske vojske (HV) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV), u Gradu Zagrebu od utorka 25. svibnja s početkom 19 sati do ponedjeljka 31. svibnja do 20 sati na snazi je posebna regulacije prometa i parkiranja vozila.

Igraonica za djecu u kamionu Hrvatske vojske u Petrinji

Hrvatska vojska je u subotu 30. siječnja u suradnji s igraonicom „Vatrin kutak“ na rukometnom igralištu u Petrinji napravila igraonicu za djecu u kamionu HV-a, priopćila je Samostalna služba za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

VIDEO Jazz orkestar Hrvatske vojske predstavio spot za pjesmu “Mojoj lijepoj” posvećen Banovini

Hrvatska vojska (HV) angažirana je mjesec dana na uklanjanju posljedica razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Uz inženjerijske radove, težišna zadaća HV-a trenutno je prijevoz i postavljanje stambenih kontejnera i mobilnih kućica. U znak podrške mještanima potresom pogođenih područja, Jazz orkestar Hrvatske vojske snimio je novi videospot o pomoći HV-a stanovništvu u kriznim situacijama i elementarnim nepogodama, objavljeno je u petak 29. siječnja na mrežnim stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Hrvatska vojska nastavlja pomagati na potresom pogođenom području

Tri stotine pripadnika Hrvatske vojske i u subotu 16. siječnja nastavlja s aktivnostima na području Sisačko-moslavačke županije koju je pogodio razorni potres, navodi se u priopćenju Samostalne službe za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Hrvatska vojska nastavlja s pružanjem pomoći Banovini

Na terenu je u subotu, 2. siječnja 2021. godine bilo angažirano ukupno 248 hrvatskih vojnika koji i dalje obavljaju zadaće ispomoći Stožeru civilne zaštite u vidu prijevoza i postavljanja šatora i stambenih kontejnera, kao i ispomoći Crvenom križu u podjeli humanitarne pomoći, navodi se u subotu 2. siječnja u priopćenju Samostalne službe za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane RH.

1 2 3 4