Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-vojska

Podjela humanitarne pomoći i posjet 41. HRVCON-a KFOR-a župama na Kosovu

Tijekom faze primopredaje 40. HRVCON-a KFOR-a u operaciji potpore miru na Kosovu pripadnici 41. HRVCON-a KFOR-a predvođeni zapovjednicima brg. Rajkom Perićem (40. HRVCON KFOR) te novim zapovjednikom brg. Tihomirom Novoselom (41. HRVCON KFOR) su od 21. do 26. svibnja obišli katoličke vjernike i župne zajednice na Kosovu.

Počelo 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Svečanom misom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Novome Zagrebu počelo je u utorak, 21. svibnja, jubilarno 30. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd. Predvode ih vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan i zapovjednik putovanja brigadni general Željko Ljubas.

Razgovor s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom povodom 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Trideseto hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja počinje u utorak 21. svibnja 2024. u Lurd, u okviru 64. međunarodnog vojnog hodočašća i koje traje do 28. svibnja. U hodočašću sudjeluje 40-tak zemalja s 15 tisuća hodočasnika, od kojih je više od tisuću iz Hrvatske. Tim povodom vojni ordinarij mons. Jure Bogdan za Hrvatski katolički radio govorio je o detaljima hodočašća i najavio program. Razgovor je vodio glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić.

Održan križni put za hrvatsku vojsku i policiju na Ksaveru

Križni put za katoličke vjernike pripadnike hrvatske vojske i policije održan je 10. ožujka na ksaverskoj Kalvariji u Župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu. Križni put predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, uz sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, kadeta Hrvatskog vojnog učilišta i polaznika Policijske akademije, vatrogasaca, povijesnih postrojbi, i brojnih drugih vjernika.

Krašić: Osmi dan devetnice uoči Stepinčeva

Euharistijsko slavlje osmoga dana devetnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca, u četvrtak 8. veljače 2024. godine u krašićkoj Župi Presvetoga Trojstva, predvodio je dekan Svetonedeljskoga dekanata preč. Dubravko Škrlin Hren.

Održano 31. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

Hodočašće katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 1. listopada.

1 2 3 6