Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-caritas

Hrvatskom Caritasu uručen dar Jusufa Nurkića i Pomozi.ba namijenjen korisnicima Caritasovih pučkih kuhinja

U prostorijama Hrvatskog Caritasa u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u srijedu 15. travnja ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina susreo se s predstavnicom bosanskohercegovačke organizacije Pomozi.ba iz Sarajeva Martinom Miljak, koja mu je uime udruge Pomozi.ba i Fondacije Jusuf Nurkić uručila simboličan ček na iznos od 20.000 eura namijenjen korisnicima Caritasove pomoći u Hrvatskoj.

VIDEO Predsjednik HBK o Hrvatskom Caritasu, braniteljima i ekumenizmu

Pravna osobnost Hrvatskoga Caritasa, susreti hrvatskih biskupa s episkopima Srpske pravoslavne Crkve, dušobrižništvo hrvatskih branitelja i nova imenovanja u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji bile su središnje teme emisije „Aktualno” Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 15. travnja u kojoj su gostovali predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik dr. Krunoslav Novak.

Hrvatski Caritas dopremio vrijednu donaciju od 130 bolničkih kreveta i ormarića korisnicima diljem Hrvatske

Dostavom 26 električnih bolničkih kreveta i ormarića Caritasima Gospićke i Šibenske biskupije te Splitsko-makarske nadbiskupije zaokružena je velika donacija kojom je posljednjih nekoliko dana u Hrvatsku iz Nürnberške klinike Hrvatski Caritas dopremio 130 kreveta i ormarića namijenjenih prvenstveno bolesnicima za koje u njihovim domovima skrbe članovi njihovih obitelji, a koje im na svojemu području posudbom na raspolaganje stavljaju nad/biskupijski Caritasi, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Mons. Svalina o djelovanju Hrvatskog Caritasa na potresom pogođenom području

Na „Festivalu socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“, koji se održava u petak 12. ožujka 2021. na Hrvatskomu katoličkom sveučilištu, iskustva iz prakse uz temu „Gdje je sve solidarnost u ekonomiji i što možemo naučiti na primjeru potresa u Zagrebu i Petrinji“ podijelili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, Danijela Švrga iz Caritasa Sisačke biskupije te Nikolina Balen i Stipan Kopilović iz Udruge za ekonomiju zajedništa.

Kardinal Puljić: Solidarnost kao znak ohrabrenja i nade za BiH

U povodu tradicionalne korizmene akcije „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH“ čije su provođenje u ponedjeljak 1. ožujka, petnaestu godinu za redom, započeli Hrvatski Caritas i Caritas BK BiH, razgovarali smo s predsjednikom BK BiH i Caritasa BK BiH vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

1 2 3 10