Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-caritas

Poziv iz Ukrajine – u potrebi djeca i starije osobe!

U Hrvatski Caritas u petak 13. svibnja stigla je  žurna poruka nacionalnoga ukrajinskog Caritasa Spes u kojoj usmjerava pozornost na rastuće potrebe pripadnika dviju dobnih skupina koje su, uhvaćene usred ratnih zbivanja, sve više ugrožene. Radi se o djeci predškolske i mlađe školske dobi te starijim osobama kojima je uslijed poodmakle dobi i kroničnih zdravstvenih tegoba potrebna posebna skrb.

Optika Anda uključila se u akciju pomoći za Ukrajinu

U akciju Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“, kojom od izbijanja rata u Ukrajini Hrvatski Caritas prikuplja novčanu i materijalnu pomoć namijenjenu ukrajinskim prognanicima i izbjeglicama, uključila se i Optika Anda.

Održan redoviti polugodišnji sastanak Stalnoga vijeća HBK i Vlade RH

Redovni polugodišnji sastanak članova Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije na čelu s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem održan je u utorak 10. svibnja 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Nova pomoć Hrvatskoga Caritasa potrebitima u Ukrajini

Hrvatski Caritas poslao je u četvrtak 28. travnja dva tegljača humanitarne pomoći iz Zagreba u Ukrajinu, u kojima se nalazi pošiljka od 74.400 gotovih jela odnosno isto toliko pripremljenih dnevnih obroka za stanovnike na istoku Ukrajine, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Hrvatskom Caritasu uručena donacija za Caritasove pučke kuhinje

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko susrela se u petak 22. travnja u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s predstavnicom udruge Pomozi.ba iz Sarajeva Sanjom Handžar, koja joj je uime udruge Pomozi.ba i Fondacije Jusuf Nurkić uručila simboličan ček na iznos od 25 tisuća eura namijenjen korisnicima Caritasove pomoći u Hrvatskoj.

1 2 3 19