Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-caritas

Bračni par Vukes dobio vaučer Hrvatskog Caritasa za obnovu kuće stradale u potresu

Zahvaljujući sredstvima prikupljenima u akciji Hrvatskog Caritasa „Pomozimo zajedno“ za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka, 45 obitelji dobilo je vaučere za kupnju u Pevexu. Među njima je i bračni par Marko i Nevena Vukes koji je Caritasu poslao pismo, objavljeno 13. srpnja na njegovoj mrežnoj stranici.

Hrvatski biskupi posredstvom Hrvatskog Caritasa doniraju milijun kuna

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) posredstvom Hrvatskog Caritasa (HC) daruje milijun kuna vrijednu opremu KBC-u Sestre milosrdnice iz Zagreba, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i KBC-u Split. Namjenska donacija Hrvatske biskupske konferencije u vrijednosti milijun kuna, usmjerena na unaprjeđenje rada četiriju kliničkih bolničkih centara, realizira se ovih dana posredstvom Hrvatskog Caritasa.

Intervju s mons. Svalinom u povodu Tjedna solidarnosti

Hrvatski Caritas, odlukom Hrvatske biskupske konferencije od 2007. godine provodi animaciju vjerničke i opće javnosti u Hrvatskoj te na katoličkim misijama i župama u inozemstvu za prikupljanje sredstava kojima se pomažu socijalni, obrazovni, karitativni, humanitarni i socijalno-poduzetnički projekti u Bosni i Hercegovini putem mreže biskupijskih Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine. Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH ove godine obilježava se od 9. do 15. ožujka i tim povodom za Hrvatsku katoličku mrežu o konkretnoj akciji i projektima govorio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.

1 2 3 6