Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Dubrovačke biskupije pružio pomoć 25 obitelji i 117 djece

Dubrovnik (IKA)

Zahvaljujući dosad prikupljenim novčanim sredstvima iz nacionalnog humanitarnog programa Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, koji se ove godine vodi pod sloganom „Na strani dobra“, Caritas Dubrovačke biskupije na svojemu je području pružio pomoć 25 obitelji i 117 djece, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Obiteljima u raznim potrebama, proizašlima iz ugroženosti nepovoljnim osobnim, obiteljskim i društveno-gospodarskim situacijama, financijska pomoć iz programa „Za 1000 radosti“ omogućila je podmirenje neplaćenih režijskih troškova, troškova liječenja i rehabilitacije i stanovanja.  Za 16 prvašića, djece stalnih korisnika Caritasove pomoći, kupljene su školske torbe i pernice, dok je za 101 dijete nabavljen školski pribor kako bi se obiteljima smanjili troškovi školovanja.

Caritas Dubrovačke biskupije osnovan je 1990. i od tada djeluje organizirajući i pružajući pomoć potrebitima s područja Dubrovačke biskupije, ali i ostalih dijelova Hrvatske i svijeta. Posrednik je u doniranju hrane i organizator volontiranja te član Hrvatske mreže protiv siromaštva i Hrvatske mreže socijalnih samoposluga. Djelatnost Caritasa Dubrovačke biskupije uključuje karitativni rad kroz rad socijalne službe, podjelu materijalne i financijske pomoći, organizaciju projekata i akcija te pružanje socijalnih usluga djelovanjem obiteljskog savjetovališta i smještaja za žrtve nasilja u obitelji. 

Hrvatski Caritas provedbom programa „Za 1000 radosti“ već 21 godinu u središte stavlja obitelji koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti, dugovima i siromaštvom. Darovana novčana i materijalna sredstva dobročinitelja putem mreže nad/biskupijskih Caritasa usmjerava obiteljima u potrebi diljem Hrvatske. 

U program „Za 1000 radosti“ moguće je uključiti se tijekom cijele godine, a više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Hrvatskoga Caritasa.