Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-katolicki-radio-hkr

HKR-ova emisija Argumenti o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije

Povodom svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u emisiji Argumenti na HKR-u u četvrtak, 8. prosinca, na samu svetkovinu moglo se čuti 'kako osvojiti čitav svijet za Krista po Bezgrešnoj' i 'kako nasljedovati Bezgrešnu u svijetu koji sve više gubi osjećaj za grijeh'?

Argumenti HKR-a o Crkvi i medijima

Crkva razumije, prati i koristi medije kao sredstvo komunikacije, a medijski djelatnici pozvani su upoznati otajstvenu narav Crkve, kako bi se njihov govor o njoj razlikovao od govora o ostalim institucijama. Istaknuto je to 1. prosinca u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Argumenti” o Crkvi i medijima, kojoj je povod bilo izdanje antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su suizdali Odbor za sredstva društvenih komunikacija HBK i Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH.

Argumenti HKR-a o kriznom komuniciranju u Crkvi

Krizno komuniciranje u Crkvi bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u utorak, 29. studenoga o kojoj su govorili katolički svećenik, publicist i novinar don Anton Šuljić, glasnogovornica Zadarske nadbiskupije Ines Grbić i urednica Odjela Religija Hrvatskog radija Blaženka Jančić. Urednik emisije je Branimir Gubić.

Predstavnici Hrvatskog Caritasa poručuju kako "nitko ne može oduzeti mogućnost da se čini i govori dobro"

Predstavljajući već tradicionalnu akciju Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti” u emisiji „Aktualno” Hrvatskog katoličkog radija, fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i voditelj programa Boris Peterlin poručili su kako Hrvatsku čine svi, te je potrebno prisjetiti se onih koji se svakodnevno bore protiv "najopasnijeg protivnika" - siromaštva.

„Aktualno” HKR-a: Željka Markić i Karlo Novosel komentiraju daljnje postupke za roditelje odgojitelje

Nakon što je Gradska uprava Zagreba definirala izdvajanje pojedinačnih akata o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja je objavila kako je počela isporuka novih rješenja na kućne adrese. O daljnjim postupcima za roditelje odgojitelje u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” komentirali su 22. studenog Željka Markić, predsjednica Udruge „U ime obitelji” te odvjetnik Karlo Novosel, voditelj pravnog tima Udruge.

Suradnica HKR-a Tuga Tarle doktorirala u 76. godini života

Najstarija studentica na Sveučilištu u Zadru, 76-godišnja prof. Tuga Tarle doktorirala je uz pohvalu „magna cum laude“, u utorak 15. studenoga 2022., s temom „Mit o povratku u imaginariju hrvatske dijaspore u Australiji“.

1 2 3 12