Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-katolicki-radio-hkr

Argumenti HKR-a o Hodu za život 2024.

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija, u četvrtak 9. svibnja 2024. predstavljeno je što se od prvog Hoda za život 2016. u Zagrebu postiglo tom inicijativom te je najavljen ovogodišnji hod.

Biskup Gorski blagoslovio radiotelevizijski toranj Sljeme

Predsjednik Odbora za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski blagoslovio je u srijedu 24. travnja 2024., na Sljemenu u Općini Stubičke Toplice, djelatnike i prostore u telekomunikacijskom tornju kompanije OIV - Digitalni signali i mreže.

Ravnatelj Markić: Iskustvo hrvatske inozemne pastve može pomoći u pružanju skrbi vjernicima drugih materinskih jezika

Vlč. dr. sc. Tomislav Markić je treći put zaredom imenovan ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Tim se povodom, u emisiji „Aktualno“ HKR-a, dotaknuo trenutnog stanja hrvatske inozemne pastve, ističući kako gotovo stoljetno iskustvo pastve može pomoći i u aktualnim izazovima pružanja duhovne i pastoralne skrbi stranim radnicima koji dolaze u Hrvatsku.

Župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia gostovao na HKR-u

U povodu početka pobožnosti 13 utoraka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 19. ožujka 2024. gostovali su župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia, OFM Conv. te upravitelj župe i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar, OFM Conv.

Argumenti HKR-a: Pomicanje granica za osobe s invaliditetom u Crkvi

Pomicanje granica za osobe s invaliditetom u Crkvi; jer njihovo sudjelovanje u životu Katoličke Crkve još je uvijek ograničeno – bila je tema emisije Argumenti na Hrvatskome katoličkom radiju u četvrtak, 29. veljače 2024., u kojoj su gostovali Mirijana Dobranović, fra Stipo Kljajić i Ivana Rogulja Peček.

Don Damir Šehić za HKR: „Svetište sv. Šime ima raširena vrata, sredstva molitve i blagoslova koja nam je Bog povjerio“

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 27. veljače, čuvar Svetišta sv. Šime u Zadru don Damir Šehić predstavio je novo duhovno događanje u Zadru i Zadarskoj nadbiskupiji - hodočašća vjernika iz župa Zadarske nadbiskupije u Svetište sv. Šime, zavjetni dan svakog osmog dana u mjesecu te mjesečne duhovne obnove u Svetištu.

Argumenti HKR-a o osobama s invaliditetom u Crkvi

Osobe s invaliditetom u Crkvi - goruća potreba za promjenom načina razmišljanja "mi", ne "oni", bila je tema emisije "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 8. veljače 2024. godine.

1 2 3 20