Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-drustvo-katolickih-novinara

Katolički novinari organizirali "Noć knjige"

Hrvatsko društvo katoličkih novinara, ove godine se po treći put uključilo u manifestaciju „Noć knjige“. U programu održanom na platformi Zoom u petak 23. travnja predstavljene su knjige koje su napisali, uredili ili preveli članovi Društva. Zanimanje za ovaj događaj, osim članova Društva, pokazali su i drugi zainteresirani, te je bilo mnogo slušatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke i Nizozemske.

Okrugli stol o temi Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike

U povodu obilježavanja 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija održan je 22. svibnja okrugli stol u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Natječaj Hrvatskoga društva katoličkih novinara

Hrvatsko društvo katoličkih novinara i ove godine - koja je u znaku pandemije, odvojenosti i komunikacije na daljinu putem različitih komunikacijskih platformi – raspisalo je natječaj za nagrade pojedincima zauzetima u medijima te nagrade uredništvima u povodu Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija koji se ove godine slavi 24. svibnja.

Održana godišnja skupština katoličkih novinara

Godišnja skupština Hrvatskoga društva katoličkih novinara održana je u četvrtak 30. siječnja u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu. Uz članove Društva skupštini je nazočio i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević te predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija hvarski biskup Petar Palić kojemu je to bio prvi susret ovakve vrste s katoličkim novinarima.

Mons. Ivan Miklenić dobitnik nagrade za životno djelo HDKN-a

Na proslavi 53. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija održanoj u petak 31. svibnja na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu, Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo je nagrade i priznanja, a ovogodišnju nagradu za životno djelo dobio je glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić.

1 2