Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-lijecnicko-drustvo-hkld

HKLD Osijek: Predavanje br. Jakova od Križa o duhovnom životu, postu i molitvi

„Holistički pristup čovjeku: važnost duhovnog života, molitve i učinci intermitentnog posta na tijelo“ bila je tema predavanja karmelićanina o. Jakova od Križa (Milića), dr. med., održanog u petak, 4. studenoga 2022. u organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) Podružnica Osijek i Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku.

Misa za liječnike na blagdan sv. Luke u Općoj bolnici u Dubrovniku

Na blagdan sv. Luke, evanđelista, zaštitnika liječnika, u utorak 18. listopada 2022., u kapelici Opće bolnice u Dubrovniku slavljena je euharistija na kojoj su se okupili članovi dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a pridružili su im se i sestre i djelatnici bolnice iz dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Održana tribina dubrovačkog HKLD-a

Podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak – Dubrovnik i Dubrovačkom biskupijom organizirala je u četvrtak 30. lipnja tribinu „Može li suosjećanje zdravstvenih djelatnika spasiti zapadnu medicinu?“.

Karlovac: Psihičke posljedice Covida-19

U organizaciji karlovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) u Vjeronaučnoj dvorani Župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. Petrana Brečić održala je predavanje o psihičkim posljedicama koronavirusne bolesti.

Predavanje „Bl. Alojzije Stepinac i farmaceuti“

O 124. obljetnici rođenja bl. Alojzija Stepinca, na dan njegova krštenja, u ponedjeljak 9. svibnja 2022., Andrea Koščec, mag. pharm., je u Domu Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Zagrebu održala predavanje „Bl. Alojzije Stepinac i farmaceuti“.

Osnovana Sekcija mladih HKLD-a u Rijeci

Nakon nekoliko godina mirovanja, u utorak, 26. travnja, u knjižnici dominikanskog samostana sv. Jeronima ponovno je osnovana Sekcija mladih Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Rijeci.

Novo vodstvo karlovačke podružnice HKLD-a

Izvanredna izborna skupština Podružnice HKLD-a u Karlovcu na kojoj je izabrano novo vodstvo održana je u četvrtak 28. travnja 2022. u vjeronaučnoj dvorani Župe Presvetoga Srca Isusova.

Susret predstavnika HKLD-a podružnice Osijek s nadbiskupom Hranićem

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, mons. dr. Đuro Hranić je u subotu 11. prosinca 2021., u Nadbiskupskom domu u Đakovu, primio u posjet Upravni odbor Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD), podružnice Osijek, na čelu s predsjednicom prim. doc. dr. Melitom Vukšić Polić i duhovnikom vlč. izv. prof. dr. Davorom Vukovićem.

Zagreb: HKLD predavanjem i paljenjem svijeća obilježio Dan sjećanja

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, u srijedu 17. studenoga 2021., prim. dr. Ladislav Krapac je u Domu Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Zagrebu održao predavanje „Vjera u prevladavanju tegoba i patnji uhićenika u Domovinskom ratu u Hrvatskoj“, nakon čega su sudionici upalili svijeće kod spomenika predsjedniku Franji Tuđmanu.

1 2