Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Okrugli stol na HKS-u: Suverenost danas

Odjel za povijest Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, Klub studenata povijesti Hrvatskoga katoličkog sveučilišta „Homo volans“ i Hrvatska akademska zajednica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali su u srijedu 23. veljače okrugli stol „Suverenost danas“. Bio je to drugi okrugli stol iz ciklusa predavanja, tribina i okruglih stolova naslovljen „Put suverenosti“ kojim se obilježava 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Božić ujedinjuje migrante i lokalnu zajednicu

Ove će godine Isusovačka služba za izbjeglice sudjelovati u akcijama studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u kojima će studenti i profesori darivati djecu u domovima, bez roditelja ili iz siromašnih obitelji. Potaknuti velikodušnim odazivom prošlih godina, poželjeli su ove godine uključiti i djecu izbjeglice, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Znanstveni skup „Pad Beograda 1521.“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održava se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Pad Beograda 1521. godine i njegove posljedice za hrvatski povijesni prostor“ u organizaciji Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest pod pokroviteljstvom Beogradske nadbiskupije.

Signum Libertatis: Vukovar

U organizaciji Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ i Hrvatske akademske zajednica Fakulteta političkih znanosti održan je u srijedu 17. studenog 2021. u dvorani „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu glavni dio programa manifestacije Signum Libertatis Vukovar u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu završili upisi u ljetnom upisnom roku

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu održani su u četvrtak 22. srpnja upisi u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija Povijesti, Povijesti (dvopredmetni), Sociologije, Sociologije (dvopredmetni), Psihologije, Komunikologije, Sestrinstva (redovni i izvanredni) i Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicine.

1 2 3 10