Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Upisi na Hrvatskome katoličkom sveučilištu

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u utorak, 21. srpnja provedeni su upisi u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija Povijest (jednopredmetni), Povijest (dvopredmetni), Sociologija (jednopredmetni), Sociologija (dvopredmetni), Psihologija, Komunikologija i Sestrinstvo (redovni i izvanredni) za akademsku godinu 2020./2021.

Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku sklopilo je dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS) čiji su studenti komunikologije tako po prvi put sudjelovali u organizaciji 60. Međunarodnog dječjeg festivala, koji se održava od 20. lipnja do 4. srpnja. Na tome značajnom međunarodnom festivalu za Hrvatsku studente HKS-a predvodio je mentor i voditelj Kristijan Sedak, asistent na Odjelu za komunikologiju HKS-a.

Svečanom misom zahvalnicom Te Deum 2020. obilježen je kraj akademske godine

Tradicionalnom svečanom misom zahvalnicom Te Deum 2020., slavljenom u petak, 3. srpnja, obilježen je kraj predavanja i seminara za ovu akademsku godinu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS). Za neke studente to je bio znak da su im (uspješno) završili i ispiti, čime su i službeno završili preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij, objavili su u petak 3. srpnja na mrežnim stranicima HKS-a.

VIDEO Okrugli stol „Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike“

Okrugli stol „Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike“ održao se u petak 22. svibnja povodom 54. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskog društva katoličkih novinara. Svečanost je bila u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskome katoličkom sveučilištu. Sukladno epidemiološkim preporukama, skup je bio otvoren samo za sudionike, uz izravan prijenos na YouTube kanalu HKS-a. Pogledajte snimku okruglog stola u prilogu.

Znanstvena konferencija na HKS-u o enciklici "Laudato si"

Povodom pete obljetnice enciklike pape Franje Laudato si', Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je u petak, 22. svibnja online znanstvenu konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem na temu "Pet godina nakon Laudato si’. Gdje smo sada?"

Hrvatsko katoličko sveučilište osnovalo fond pomoći

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb i širu okolicu i uslijed širenja epidemije bolesti Covid-19, Uprava Hrvatskoga katoličkog sveučilišta donijela je 7. travnja Odluku o stvaranju 'fonda pomoći' u koji će se prikupljati sredstva za skromnu jednokratnu pomoć najugroženijima sa Sveučilišta i izvan njega.

1 2 3 5