Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Božić ujedinjuje migrante i lokalnu zajednicu

Ove će godine Isusovačka služba za izbjeglice sudjelovati u akcijama studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u kojima će studenti i profesori darivati djecu u domovima, bez roditelja ili iz siromašnih obitelji. Potaknuti velikodušnim odazivom prošlih godina, poželjeli su ove godine uključiti i djecu izbjeglice, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Znanstveni skup „Pad Beograda 1521.“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održava se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Pad Beograda 1521. godine i njegove posljedice za hrvatski povijesni prostor“ u organizaciji Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest pod pokroviteljstvom Beogradske nadbiskupije.

Signum Libertatis: Vukovar

U organizaciji Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ i Hrvatske akademske zajednica Fakulteta političkih znanosti održan je u srijedu 17. studenog 2021. u dvorani „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu glavni dio programa manifestacije Signum Libertatis Vukovar u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu završili upisi u ljetnom upisnom roku

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu održani su u četvrtak 22. srpnja upisi u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija Povijesti, Povijesti (dvopredmetni), Sociologije, Sociologije (dvopredmetni), Psihologije, Komunikologije, Sestrinstva (redovni i izvanredni) i Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicine.

Obilježen Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Svečano obilježavanje Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta i 15. obljetnica njenoga osnutka održano je 11. lipnja. Misu zahvalnicu „Te Deum" u sveučilišnoj kapeli predvodio je pomoćni biskup zagrebački i prvi rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta mons. Ivan Šaško, a svečanost je nastavljena i premijernim prikazivanjem filma „Srce Sveučilišta".

1 2 3 10