Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste

Rad Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u izvanrednim okolnostima

Nakon potresa koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka, a poslije obilaska stručnih službi utvrđeno je da su obnovljene zgrade na Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta u kojima se odvija nastava i u kojima se nalaze dvorane i uredi, bez težih i značajnijih oštećenja (tek popucale pločice i oštećenje boje na zidovima), dok su stare, neobnovljene zgrade jako oštećene i za njih će biti potrebna temeljita obnova.

Hrvatsko katoličko sveučilište - uspješan prvi dan na daljinu

Hrvatsko katoličko sveučilište u skladu s odredbama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog stožera civilne zaštite počelo je u ponedjeljak, 16. ožujka s nastavom na daljinu, ali i sa svim ostalim procesima djelovanja Sveučilišta u kojem se, radi sigurnosti i odgovornosti, kontakt sa zaposlenicima sveden na najmanju moguću mjeru.

Tribina: „Arhitekt–Bog–fizičar“

U dvorani „Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u četvrtak 5. ožujka održana je korizmena tribina pod naslovom „Arhitekt–Bog–fizičar“. Svećenik i arhitekt Željko Nestić te svećenik i fizičar Marko Čolić bili su gosti sveučilišnoga kapelana Odilona Singboa.

Proslava Svjetskog dana bolesnika na Hrvatskome katoličkom sveučilištu

Svjetski dan bolesnika članovi zagrebačke podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva "Branimir Richter", zajedno s Hrvatskim katoličkim društvom medicinskih sestara, proslavili su misnim slavljem. Euharistiju u kapelici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta 11. veljače predvodio je prof. dr. Jerko Valković, u zajedništvu s duhovnicima spomenutih društava.

Održan drugi međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju HKS-a

Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta po drugi put je organizirao međunarodni znanstveno-stručni skup s ciljem obrazovanja i usavršavanja psihologa i stručnjaka srodnih struka. Ovogodišnji skup, koji je održan od 12. do 14. prosinca o temi “Mozak i um: promicanje dobrobiti pojedinca i zajednice”, okupio je oko 570 registriranih sudionika.

1 2 3 4