Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: humanitarna-akcija

Vjernici Župe Križ pomažu izgradnju kuće šesteročlanoj obitelji iz Gline

Na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 28. ožujka u organizaciji Caritasa župe Križ prodano je oko 300 kutija kolača, koje su ispekle i donirale brojne župljanke. Humanitarnoj akciji Caritasa pridružila se i udruga „Ženske ruke“ iz Križa tako što je svoje maštovite prigodne uskrsne ukrase izrađene od tkanine izložila ispred župne crkve te sav prihod ostvaren toga dana, predala Caritasu.

Humanitarna akcija misionara Župe Presvetog Srca Isusovog na riječkom Zametu

Petu godinu za redom misionari Župe Presvetog Srca Isusova na Zametu u Rijeci održali su u korizmi humanitarnu akciju u kojoj su predstavili proizvode koje su sami izrađivali (krunice, narukvice, platnene vrećice s logotipom Župe, ukrasne vaze i dr.) i za koje su prikupljali dobrovoljni novčani prilog. U izradi kolača uključuju se i drugi župljani, poglavito članovi Velikog zbora Župe, objavila je Riječka nadbiskupija na svojim mrežnim stranicama u petak 26. ožujka.

Hrvati u Luzernu prikupili više od milijun kuna za stradale u potresu

Hrvati u Luzernu su u humanitarnim akcijama za stanovništvo na potresom pogođenom području u Hrvatskoj prikupili više od 150 tisuća švicarskih franaka, od čega je dio namijenjen za 15 stambenih modula Hrvatskog Caritasa, izvijestio je u petak 5. veljače voditelj Hrvatske katoličke misije Luzern fra Branko Radoš.

Humanitarna akcija za kupnju aparata za zračenje u Općoj bolnici Zadar

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar (HKUMST) podupiratelj je humanitarne akcije u organizaciji Lige protiv raka Zadar i Opće bolnice Zadar za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje onkoloških bolesnika Zadarske županije, priopćili su iz Tiskovnog ureda Zadarske nadbiskupije u petak 29. siječnja

1 2 3