Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: humanitarna-pomoc

Nove pošiljke Hrvatskoga Caritasa stigle u Ukrajinu

Dvije pošiljke humanitarne pomoći, koje je potkraj prošlog tjedna Hrvatski Caritas uputio u Ukrajinu, u ponedjeljak 3. listopada pretovarene su u Lavovu, a u utorak 4. listopada stigle su do dvaju centara ukrajinskoga Caritasa „Spes“ u Jablonici i Kamenecu Podolskom, izvijestio je Hrvatski Caritas.

U Ukrajinu poslane pošiljke humanitarne pomoći

Nakon što je u srijedu 28. rujna prema Ukrajini krenuo 26. tegljač humanitarne pomoći što ga je od početka rata za potrebe stradaloga stanovništva uputio Hrvatski Caritas, u četvrtak 29. rujna je u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba krenula i pošiljka smrznute ribe koju je donirao zadarski „Cromaris“.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa posjetio Udrugu Job

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u utorak 23. kolovoza 2022. Humanitarnu udrugu za osmišljavanje života osobama s posebnim potrebama Job da bi se osobno upoznao s djelovanjem Udruge.

Novi apel Marijinih obroka

Dobrotvorna organizacija „Marijini obroci“ poziva na prikupljanje sredstava za najranjiviju djecu koja pate od razornih posljedica globalne krize hrane.

Slavonski Brod: Pomoć ukrajinskim izbjeglicama u suradnji s američkim Caritasom

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije se potpisivanjem memoranduma o razumijevanju s Hrvatskim Caritasom 1. lipnja 2022. uključio u pilot projekt Hrvatskog Caritasa i američkog Caritasa (Catholic Relief Service – CRS) za zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine smještenih na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Hrvatski Caritas poslao 25. tegljač s pomoći za Ukrajinu

Hrvatski Caritas poslao je u petak 15. srpnja svoj jubilarni 25. tegljač s humanitarnom pomoći koja je prikupljena darovima građana i nabavljena od hrvatskih tvrtki za potrebe Caritasovih korisnika koji su smješteni u kolektivnim prihvatnim centrima ili pomoć primaju preko regionalnih distributivnih centara ukrajinskoga Caritas–Spesa u Vinicji, Odesi, Dnipru, Harkivu, Kijevu, i Žitomiru.

1 2 3 4