Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: humanitarna-pomoc

Hrvatski Caritas u Istanbul poslao deset potpuno opremljenih modularnih stambenih jedinica

U sklopu pošiljke materijalne pomoći što ju je Republika Hrvatska namijenila Republici Turskoj iz Siska je u Istanbul 24. ožujka krenula željeznička kompozicija s opremom za stambeno zbrinjavanje stanovništva nakon potresa u kojoj se nalazi 40 stambenih kontejnera. 10 modularnih jedinica vrijednih gotovo 115.000 eura donirao je Hrvatski Caritas.

Tri Caritasa zajedno riješila stambeno pitanje potrebitoj župljanki u Hrvatskom Leskovcu

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko, Željkici Miković, koja je donedavno živjela u ruševnoj kući stradaloj u potresu, dodijeljen je stambeni modul u zagrebačkom Hrvatskom Leskovcu, objavljeno je 27. veljače 2023. na stranicama nadbiskupijskog Caritasa.

Poziv ravnatelja ukrajinskog Caritas-Spesa na molitvu križnoga puta

Ukrajinski Caritas-Spes organizira na prvu obljetnicu rata u Ukrajini, 24. veljače, molitvu križnoga puta koja će se održati virtualnim putem. Ravnatelj Caritasa-Spes vlč. Vyacheslav Grynevyc je pozvao djelatnike i suradnike Caritasove konfederacije da im se pridruže u molitvi.

Zaprimljeno 82200 poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji

Pokretanjem humanitarne akcije „Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!“ u svrhu prikupljanja pomoći za stradale u potresu, donacijski telefonski broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 je u periodu od 6. veljače registrirao 82200 poziva hrvatskih građana koji su na taj način željeli izraziti solidarnost s potresom pogođenim stanovništvom Turske i Sirije.

Dva tegljača Hrvatskog Caritasa stigla u Tursku

Dva tegljača Hrvatskog Caritasa, koja su u petak s konvojem Civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga Crvenog križa krenuli prema Turskoj, zbog sigurnosnih, prometnih i logističkih razloga svoje su putovanje završili u Ankari.

Sirijski patrijarsi zbog potresa traže ukidanje sankcija

Patrijarsi triju kršćanskih zajednica sa sjedištem u Damasku zatražili su nakon razornog potresa, hitno ukidanje gospodarskih sankcija Siriji, a njihovu se pozivu priključio i bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn.

1 2 3 6