Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hvarski-biskup-i-generalni-tajnik-hbk-petar-palic

Biskup Petar Palić u Vrani: Zamolimo svetu Nediljicu za čudo obraćenja

Više tisuća vjernika okupilo se u nedjelju 5. srpnja na proslavi zavjetne svetkovine sv. Nediljice u istoimenom svetištu u Vrani u zaleđu Zadarske nadbiskupije, gdje je svečano koncelebrirano slavlje predvodio hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Na Hvaru proslavljen blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije

Vjernici Hvara, Brusja i Grablja u subotu 30. svibnja proslavili su blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje u Zaraću na otoku Hvaru predvodio je hvarski biskup Petar Palić u zajedništvu s don Milijem Plenkovićem, župnikom Vrbanja i Svirača, don Tonijem Plenkovićem, katedralnim župnikom iz Hvara i don Ivanom Jurinom, kancelarom i župnikom Brusja i Grablja.

Biskup Palić u Aucklandu

Započinjući svoj pastoralni pohod hrvatskim katoličkim centrima u Oceaniji hvarski biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić posjetio je u pratnji nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislava Markića i delegata Hrvatske inozemne pastve za Oceaniju fra Ive Tadića Hrvatsku katoličku misiju u Aucklandu. U crkvi Svete Obitelji predvodio je u četvrtak, 7. studenoga, misno slavlje na kojemu je sudjelovalo oko 130 članova hrvatske zajednice u Aucklandu, koji su dobrim dijelom rodom ili porijeklom upravo s područja Hvarske biskupije.

Biskup Palić na godišnjem susretu generalnih tajnika Europskih biskupskih konferencija

U Birminghamu, u Velikoj Britaniji, od 1. do 4. srpnja održava se godišnji susret generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija (CCEE), a Hrvatsku biskupsku konferenciju predstavlja generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić. Susret, 47. po redu, započeo je u ponedjeljak, 1. srpnja, u nadbiskupskoj bogosloviji St Marry's College Oscott u Birminghamu, u kojemu se za svećeništvo pripremaju bogoslovi šest engleskih biskupija.