Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: imenovanje-biskupa

Papa imenovao novog nadbiskupa metropolita Córdobe u Argentini

Sveti Otac Franjo imenovao je dosadašnjega provincijala Pokrajine Družbe Isusove u Argentini i Urugvaju Ángela Sixta Rossija novim nadbiskupom metropolitom Córdobe u Argentini, objavio je u subotu 6. studenoga 2021. Tiskovni ured Svete Stolice.

Čestitka predsjednika HBK mons. Svalini

Čestitku predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića mons. Fabijanu Svalini na imenovanju srijemskim biskupom koadjutorom prenosimo u cijelosti.

Čestitka biskupa Petra Palića mons. Svalini

Čestitka mostarsko-duvanjskog biskupa i trebinjsko-mrkanskog apostolskog upravitelja Petra Palića novoimenovanom srijemskom biskupu koadjutoru Fabijanu Svalini, na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, u četvrtak 7. listopada 2021.

Objava imenovanja mons. Svaline biskupom koadjutorom Srijemske biskupije u Srijemskoj Mitrovici

U prostorijama Župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u četvrtak, 7. listopada točno u 12 sati započela je molitva Anđeo Gospodnji koju je predmolio srijemski biskup Đuro Gašparović, u zajedništvu sa svećenicima koji su na službi u Srijemskoj biskupiji. Nakon molitve, biskup Gašparović je pročitao proglas o proglašenju mons. Fabijana Svaline za biskupa koadjutora s posebnim ovlastima u Srijemskoj biskupiji, kako je priopćila Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji.

1 2 3 4