Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: imenovanje-kardinala

Crkva dobila 21 novog kardinala

Na Trgu Sv. Petra u Vatikanu papa Franjo je, u subotu 30. rujna, predvodio svoj deveti redovni konzistorij na kojemu je imenovao 21 novog kardinala, od kojih je 18 izbornika, a trojica su starija od 80 godina, objavio je Vatican News.

Nadbiskup Gugerotti: Kardinalat je teška odgovornost

Pročelnik Dikasterija za Istočne Crkve nadbiskup Claudio Gugerotti osvrnuo se u razgovoru za Vatican News na kardinalsko imenovanje koje mu je papa Franjo dodijelio te istaknuo mučeništvo koje ono nosi sa sobom, objavljeno je u srijedu 12. srpnja.

Papin Angelus u nedjelju 9. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 9. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Nakon molitve Angelusa Papa je najavio konzistorij za imenovanje novih kardinala koji će se održati 30. rujna u Vatikanu. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

U Vatikanu se popodne održava konzistorij za imenovanje novih kardinala

U Vatikanu će se u poslijepodnevnim satima održati konzistorij za imenovanje novih kardinala. U Kardinalski zbor ulaze tri redovničke obitelji i bit će zastupljene četiri nove zemlje: Mongolija, Paragvaj, Singapur i Istočni Timor. Po završetku konzistorija za imenovanje novih kardinala održat će se redovni javni konzistorij za kanonizaciju bl. Ivana Krstitelja Scalabrinija i bl. Artemida Zattija.