Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: indija

Petrovo u Srijemskoj biskupiji

Na svetkovinu svetog Petra i Pavla u ponedjeljak, 29. lipnja svečano je proslavljen nebeski zaštitnik župe u Inđiji te crkve i zajednice u Staroj Binguli u Srijemskoj biskupiji.

Kardinal Oswald Gracias o nesrećama u Indiji

Predsjednik Indijske biskupske konferencije, nadbiskup Mumbaija, kardinal Oswald Gracias osvrnuo se za portal Crux na nesreće u kojima su u posljednjih nekoliko dana u Indiji poginuli desetci ljudi, objavljeno je 11. svibnja.

Indijski biskupi: Dijalog je temelj demokracije

Kontroverzni zakon koji isključuje mogućnost davanja državljanstva muslimanskim imigrantima i nedavno ponovno rasplamsavanje napetosti nakon odobrenja zakona o izmjeni državljanstva, bili su tema kroz koju se očitovala zabrinutost indijskog episkopata zbog rastućih napetosti koje vladaju u društvu i političkom životu zemlje, prenosi u petak 21. veljače Vatican News.

Potpora dalitima u Indiji

U Indiji je u subotu 10. kolovoza obilježen tzv. „Crni dan“, dan prosvjeda protiv diskriminacije dalita, nekada poznatih pod nazivom „nedodirljivi“.

Indija: Hinduistički ekstremisti napali katoličku školu

Više od 200 ekstremista 26. ožujka napalo je i znatno oštetilo katoličku školu u saveznoj državi Tamil Nadu, u Indiji, zlostavljajući redovnice koje su se tamo nalazile. Razlog napada bilo je samoubojstvo 15-godišnje hinduističke djevojke, učenice te škole.

Apel indijske i pakistanske Crkve

Uslijed eskalacije napetosti između dvije nuklearne sile, indijski kardinal Oswald Gracias i pakistanski nadbiskup Joseph Arshad apeliraju za mir i dijalog.