Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: indija

Papa Franjo moli za Indiju, snažno pogođenu pandemijom koronavirusa

Sveti Otac Franjo poslao je kardinalu Oswaldu Graciasu, bombajskom nadbiskupu i predsjedniku indijskih biskupa, dugu poruku u kojoj moli za žrtve bolesti COVID-19, a za bolesne, njihove obitelji, liječnike i sve koji pružaju pomoć, zaziva ustrajnost, jakost i mir, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Kardinal Alencherry: Medicinski kisik je ljudsko pravo

Poglavar Siro-malabarske katoličke Crkve istočnoga obreda kardinal George Alencherry, predsjednik Vijeća katoličkih biskupa indijske savezne države Kerale, uputio je apel saveznim vlastima, i vlastima pojedinih indijskih država, da se kisik stavi na raspolaganje svima pogođenima koronavirusom, izvijestio je Vatican News.

Crkva u Indiji zadovoljna odlukom Vrhovnoga suda o slobodi vjeroispovijesti

Vrhovni sud u Indiji odbacio je 9. travnja žalbu odvjetnika, pripadnika nacionalističke stranke Bharatiya Janata Party (Bjp), koji je tražio uvođenje državnog zakona za regulaciju prelaska na drugu religiju. Po mišljenju suda takva bi mjera bila neustavna budući da Temeljni indijski zakon svakom punoljetnom građaninu jamči pravo na ispovijedanje, prakticiranje i propagiranje religije koju želi, izvještava u nedjelju 18. travnja hrvatski ured Vatican Newsa.

U indijskoj državi Karnataki Vlada uklonila 15 križeva

Indijska policija uklonila je u državi Karnataki 23. rujna 15 križeva s brda u blizini katoličke crkve sv. Josipa u mjestu Susai Palya, optužujući kršćane za invaziju na teritorij Vlade i za postavljanje križeva bez dopuštenja, prenio je Vatican News.

1 2 3