Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: indonezija

Papa za rujan najavio putovanje u Aziju

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni najavio je 12. travnja 2024. da će papa Franjo od 2. do 13. rujna putovati u Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur, prenosi Vatican News.

U Papui zaređen prvi biskup domorodac

Papuanac mons. Yanuarius Teofilus Matopai You zaređen je za biskupa Jayapura u pokrajini Papui u Indoneziji, u četvrtak 2. veljače, u katedrali Krista Kralja, objavila je Asia News.

Prvi puta žene u upravi najveće islamske organizacije

U Indoneziji je Uprava najveće islamske organizacije Nahdlatul Ulama (NU), s 40 milijuna članova, prvi puta u svoje redove primila više žena, u znak priznanja velikom doprinosu žena NU u odnosu na vjerske i svjetonazorske slobode, ističe se u priopćenju političarke Eve Sundari objavljenom 18. siječnja.

Indonezijski biskupi osudili bombaški napad na Cvjetnicu

Uslijed bombaškog napada na katedralu Presvetog Srca Isusova koji je ranio najmanje 20-ero vjernika u indonezijskom gradu Makassaru, Indonezijska biskupska konferencija izdala je priopćenje u kojem osuđuju napad izvršen na Cvjetnicu, 28. ožujka.

Bombaški napad na katoličke vjernike u Indoneziji izveli su islamistički militanti bliski tzv. Islamskoj državi

Dvoje bombaša samoubojica, za koje se vjeruje da su pripadnici islamističke militantne skupine Džamah Anšarut Daulah (JAD), na Cvjetnicu u nedjelju 28. ožujka napali su katoličke vjernike na odlasku s mise ispred katoličke katedrale Presvetog Srca Isusova u indonezijskom gradu Makasaru. U napadu je, prema policijskom izvještaju, ozlijeđeno najmanje 19 ljudi, javlja agencija Reuters, a prenosi Hina.

1 2