Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: irak

Papa Franjo: Danas proživljavamo Treći svjetski rat

U pozdravu vjernicima koji govore poljski tijekom opće audijencije 31. kolovoza u dvorani Pavla VI. papa Franjo se prisjetio godišnjeg obilježavanja 1. rujna u Poljskoj, dana kada je 1939. godine nacistička Njemačka počela Drugi svjetski rat koji je uzrokovao gotovo 70 milijuna žrtava, prenosi Vatican News.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

Papa s iranskim kršćanskim poglavarima

Papa Franjo primio je 28. veljače, godinu dana nakon povijesnoga apostolskog putovanja u Irak, visoke predstavnike iračkih kršćanskih Crkvi te ih ohrabrio da održe živom svoju prisutnost, prenosi Vatican News.

Papin brzojav sućuti povodom atentata na tržnici u Bagdadu

Papa Franjo zajamčio je bliskost svima koji su pogođeni terorističkim napadom koji se u ponedjeljak 19. srpnja dogodio u glavnom gradu Iraka, Bagdadu i upućuje molitvu da nasilje ne prevlada nad željom za pomirenjem, objavio je Vatican News.

1 2 3 7