Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: irak

Papin brzojav sućuti povodom atentata na tržnici u Bagdadu

Papa Franjo zajamčio je bliskost svima koji su pogođeni terorističkim napadom koji se u ponedjeljak 19. srpnja dogodio u glavnom gradu Iraka, Bagdadu i upućuje molitvu da nasilje ne prevlada nad željom za pomirenjem, objavio je Vatican News.

Papa: Izazov za Irak i cijeli svijet jest bratstvo

U katehezi na općoj audijenciji u srijedu 10. ožujka papa Franjo iznio je opširni osvrt na svoj apostolski pohod Iraku. "Rat je uvijek čudovište koje se, kako se epohe mijenjaju, preobražava i nastavlja proždirati čovječanstvo. Ali odgovor na rat nije još jedan rat, odgovor na oružje nije drugo oružje. Odgovor je bratstvo. To je izazov za Irak, ali ne samo za Irak: bratstvo – to je izazov za mnoge regije u kojima vladaju sukobi i, u konačnici, izazov za čitav svijet“, poručio je Sveti Otac.

Papa želi pohoditi i Libanon

Na uobičajenoj konferenciji za novinare u zrakoplovu na povratku iz Bagdada u ponedjeljak 8. ožujka papa Franjo osvrnuo se na pojedine postaje svoga boravka u Iraku, prenosi agencija Kathpress.

Papa doputovao u Rim

Papa Franjo doputovao je u ponedjeljak, 8. ožujka u 12.20 sati u međunarodnu zračnu luku Ciampino čime je zaključeno 33. apostolsko putovanje pape Bergoglia na kojem je posjetio Irak, objavio je Vatican News.

Papa se susreo s ocem malog Alana Kurdija

Papa Franjo susreo se u nedjelju 7. ožujka u Erbilu s ocem Alana Kurdija, sirijskog dječaka kurdske nacionalnosti koji je poginuo u brodolomu na turskoj obali u rujnu 2015. godine i čija je fotografija obišla svijet, objavio je Vatican News.

1 2 3 6