Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: iran

Kardinal Parolin: Mora se izbjegavati sve što bi moglo izazvati eskalaciju na Bliskom istoku

Na marginama konferencije Agidae (Associazione Gestori Istituti Dipendenti dall’Autorità Religiosa) na Papinskom sveučilištu „Urbaniana“ u Rimu, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin komentirao je nedavne vijesti iz regije Bliskog istoka, nakon napada Izraela i Irana, kao i druge aktualne teme, izvijestio je 20. travnja 2024. Vatican News.

Papin Angelus na svetkovinu Bogojavljenja

Papa Franjo je na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Iran: Papa duboko ožalošćen zbog žrtava eksplozija u Kermanu

Papa Franjo je poslao brzojav, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, za obitelji žrtava i ozlijeđenih u dvostrukom napadu 3. siječnja u blizini groblja u Kermanu, kamo su tisuće hodočasnika išle povodom četvrte obljetnice Soleimanijeve smrti, izvijestio je 5. siječnja Vatican News.

Iranske vlasti odbile zahtjev redovnice za obnovu dozvole boravka u zemlji

Sedamdesetpetogodišnja redovnica Giuseppina Berti, koja je 26 godina radila s gubavcima u Tabrizu, u Iranu, i koja sada, nakon umirovljenja, živi u Ispahanu, u kući Kongregacije Kćeri milosrđa, sljedećih će dana morati napustiti Iran. Naime, odbijen je njezin zahtjev za obnovu dozvole boravka, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 16. lipnja.

1 2