Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ispovijed

Korizmena ispovijed u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca

U Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu cjelodnevna ispovijed počinje na Žalosni petak, 22. ožujka. Ispovjednici će vjernicima biti na raspolaganju od 7 do 19 sati. Na Veliku subotu, 30. ožujka, bit će moguće ispovjediti se od 7 do 15 sati, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Rim: U tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu za novozaređene svećenike i bogoslove

U organizaciji vatikanske Apostolske pokorničarne, u Rimu je u tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu, koji ima za cilj pružiti novozaređenim svećenicima, kao i studentima teologije koji će uskoro primiti sveti red, priliku za „razmišljanje i dublju formaciju“ o sakramentu pomirenja, izvijestio je u srijedu, 6. ožujka 2024. Vatican News.

Argumenti HKR-a: Kako se ispravno ispovijediti

Najveća napast i opasnost od zloga je da u ispovijedi ne krenem od sebe, nego od drugoga i onda ne doživimo ono potrebno nutarnje raskajanje i vlastitu svijest krivnje zbog grijeha, jedna je od poruka koja se mogla čuti u emisiji 'Argumenti' Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 19. prosinca 2023., o temi sakramenta pomirenja, povodom Božića kada se redovito organiziraju velike ispovijedi u župama.

Papa odgovorio na „dubia“ petorice kardinala

Kardinali Walter Brandmüller, Raymond Leo Burke, Juan Sandoval Íñiguez, Robert Sarah i Joseph Zen Ze-kiun postavili su papi Franji pet pitanja tražeći pojašnjenje nekih pitanja u vezi s tumačenjem Božje objave, blagoslovom parova istog spola, sinodalnosti kao konstitutivnoj dimenziji Crkve, svećeničkom ređenju žena te kajanju kao neophodnom uvjetu za sakramentalno odrješenje, izvijestio je 2. listopada Vatican News.

Papa ispovjedio troje mladih u Lisabonu

Dočekan i ispraćen pjesmom zbora mladih papa Franjo je u petak, 4. kolovoza, trećeg dana svog apostolskog pohoda Portugalu, u jutarnjim satima u Vrtu Vasco da Gama u Lisabonu podijelio sakrament pomirenja dvojici mladića i jednoj djevojci, objavio je Vatican News.

1 2 3