Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: isusovacka-sluzba-za-izbjeglice-jrs

Iftar u Vrbovcu

U organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice 2. travnja u prostorima Službenica milosrđa (ančele) u Vrbovcu pripravljen je iftar koji je poslužio kao povod za interkulturalni susret izbjeglica, volontera i mjesne zajednice, prenosi Vatican News.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

Biskup Svalina, vladika Stipić i o. Perica o humanitarnoj krizi u Ukrajini

U emisiji „Susret u dijalogu“ Hrvatskoga radija u ponedjeljak 7. ožujka o odgovoru Crkve na krizu zbog sukoba u Ukrajini razgovarali su ravnatelj Hrvatskoga Caritasa srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, križevački vladika Milan Stipić i ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi Stanko Perica.

Učenje hrvatskog jezika - pilot projekt Isusovačke službe za izbjeglice

Budući da se radi o pilot projektu, a sredstva su osigurana za ograničeni broj sudionika koji ne može zadovoljiti trenutne potrebe, Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) već traži potencijalne buduće partnere koji bi omogućili većem broju izbjeglica da se kvalitetno pripreme za stjecanje B1 diplome, prenosi Vatican News u srijedu 26. siječnja.