Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: iustitia-et-pax-hbk

Poruka Europske konferencije komisijâ Pravda i mir "Istina i pravda - stupovi poslijeratne pravde"

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca, Europska konferencija komisijâ za pravdu i mir (Iustitia et pax Europe), čija je članica i Komisija Hrvatske biskupske konferencije »Iustitia et pax«, objavila je nekoliko razmišljanja o poslijeratnoj pravdi (ius post bellum) u svjetlu sukoba u Ukrajini. Želeći upoznati hrvatsku javnost s tim složenim pitanjem, a u svjetlu sličnih pitanja koja su se i u našem društvu pojavila nakon Domovinskog rata i još su danas prisutna, prijevod teksta donosimo u cijelosti.

Predstavljena Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“ Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini predstavljena je na konferenciji za medije u srijedu 20. travnja 2022. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Izjava Komisije HBK "Iustitia et pax" uoči EU izbora: "Vjera ima društvenu dimenziju i nije samo privatna stvar pojedinca"

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" poziva vjernike, kao i sve građane Republike Hrvatske, na sudjelovanje u izborima zastupnika za Europski parlament u nedjelju, 26. svibnja. Posebne naglaske izjave na tu temu, na današnjoj konferenciji na novinare u sjedištu HBK u Zagrebu predstavili su, u ime Komisije, tajnik mons. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, te članovi prof. dr. sc. Nenad Hlača i dr. sc. Neven Šimac.