Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ivan-curic

Izabrano novo nacionalno vodstvo HKLD-a

U Osijeku je 7. prosinca održana redovita XXVII. godišnja izborna skupština Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) na kojoj su izabrana nova upravna tijela Društva. Za novog predsjednika HKLD-a izabran je doc. dr. sc. Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” iz Zagreba.

Skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u Đakovu

U srijedu, 30. listopada u Nadbiskupskom domu u Đakovu održana je 47. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, kojom je predsjedao nadbiskup metropolit, mons. dr. Đuro Hranić. Sudjelovali su svi biskupi iz metropolije i kancelari, a u radu je sudjelovao i mons. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu.

Hodočašće Osječkog vojnog dekanata u Ilok

Četvrto po redu pokrajinsko vojno hodočašće Osječkog vojnog dekanata održano je 23. listopada ove godine povodom blagdana svetog Ivana Kapistrana, nebeskog zaštitnika župe i grada Iloka.

Dekanska konferencija u Đakovu

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 21. listopada održana je dekanska konferencija. Na konferenciji je sudjelovao i pomoćni biskup Ivan Ćurić te gotovo svi dekani s područja Nadbiskupije.

Započeo Provincijalni kapitul Milosrdnih sestara Sv. Križa

Slavlje Prvoga zasjedanja X. Provincijalnog kapitula Milosrdnih sestara Sv. Križa započelo je 3. listopada svečanim zazivom Duha Svetoga i euharistijskim slavljem u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Đakovu, koje je vodio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki, u koncelebraciji s kancelarom Nadbiskupijske kurije vlč. Dragom Markovićem.

Hodočašće vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Veliko hodočašće Đakovačko-osječke nadbiskupije u Mariju Bistricu i Ivanec u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa (1919. – 2003.) održano je u subotu 28. rujna. Na hodočašću su sudjelovali nadbiskup Đuro Hranić, nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić, zajedno s osamdesetak svećenika i redovnika te oko 30 časnih sestara i nekoliko tisuća vjernika iz svih 16 dekanata Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Đakovo: Susret trajne formacije svećenika do deset godina svećeništva

U prostorima Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu 10. lipnja održan je susret trajne formacije svećenika do deset godina svećeništva Đakovačko-osječke nadbiskupije. Susret je vodio pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić, a nazočio je i nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Posljednji ispraćaj vlč. Marka Ercegovca

U četvrtak 6. lipnja u Kliničkom bolničkom centru Osijek, u 75. godini života i 50. godini svećeništva preminuo je vlč. Marko Ercegovac, drenjanski župnik u miru. Uz nadbiskupa đakovačko-osječkog Đuru Hranića i pomoćnog biskupa Ivana Ćurića, sprovodne obrede na Gradskom groblju u Đakovu 7. lipnja predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak, rodom iz Drenja, kojemu je vlč. Ercegovac bio dugogodišnji župnik.

1 2