Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izbjeglice

Objavljena tema Svjetskog dana izbjeglica 2024.

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja objavio je temu 110. Svjetskog dana migranata i izbjeglica koji će se obilježiti u nedjelju 29. rujna 2024. godine, a tema je „Bog hoda sa svojim narodom“, prenosi Vatican News.

Caritas Rijeka: Završen treći tečaj hrvatskog jezika za izbjeglice iz Ukrajine

Caritas Riječke nadbiskupije od samog početka rata u Ukrajini pomaže izbjeglicama iz te, ratom zahvaćene zemlje te je tako 2022. godine uvidio njihovu potrebu za učenjem hrvatskoga jezika. U suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Riječkom kroatističkom školom, organiziran je besplatan tečaj hrvatskoga jezika za raseljene osobe ukrajinske nacionalnosti. Treći tečaj završili su polaznici položivši završne ispite u tjednu između 5. i 9. veljače o.g..

Papa: Prioritet su zaštita i spašavanje života migranata

Sveti Otac uputio je poruku sudionicima Globalnog foruma o izbjeglicama koji se održao u Ženevi od srijede, 13. prosinca do petka, 15. prosinca 2023. u kojoj je naglasio da je rješavanje položaja izbjeglica zajednička odgovornost, izvijestio je Vatican News.

Nikolinje u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku

Spomendan sv. Nikole obilježen je u srijedu 6. prosinca 2023., u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku, s korisnicima Centra i korisnicima izbjeglih iz Ukrajine koji trenutno borave na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Mons. Stipić na HKR-u govorio o pohodu Ukrajini

Križevački vladika Milan Stipić bio je gost emisije „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija emitiranoj u petak 24. studenoga 2023., u kojoj je govorio o nedavnom pohodu Ukrajini.

Predstavnik Njemačke biskupske konferencije za pitanja izbjeglica: Nije točno reći „da mase hrle u Njemačku“

Posebni predstavnik Njemačke biskupske konferencije za pitanja izbjeglica, hamburški nadbiskup Stefan Heße, rekao je da njegova zemlja trenutno nije na granici kapaciteta za prihvat migranata. „Pogrešno je, pa čak i politički opasno sada govoriti o migracijskoj krizi“, rekao je nadbiskup u subotu 18. studenog u intervjuu za kelnski crkveni portal domradio.de

1 2 3 15