Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izbjeglice

Završen radni susret Hrvatskoga Caritasa i američkog međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS)

U Zagrebu je u ponedjeljak i utorak 20. i 21. lipnja održan jedan u nizu radnih sastanaka američkoga međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS) i Hrvatskoga Caritasa posvećen financijsko računovodstvenim i strukturno-organizacijskim pitanjima praćenja zajedničkoga šestomjesečnog pilot-projekta „Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj (HC-CRS)“.

Predstavnici CRS-a posjetili raseljene osobe iz Ukrajine u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Regionalni direktor razvojne i humanitarne organizacije »Catholic relief service« Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država CRS-a za Europu, Bliski Istok i Centralnu Aziju Kevin Hartigan, direktorica CRS-a za BiH Sanela Imamović i program-menadžer za Hrvatsku Kevin Raabe, u pratnji ravnatelja Hrvatskoga Caritasa fra Tomislava Glavnika i zamjenice ravnatelja Suzane Borko posjetili su u četvrtak 2. lipnja Caritas Zagrebačke nadbiskupije te se susreli s raseljenim osobama iz Ukrajine.

Dobrotvorni koncert za Ukrajinu u Osijeku

Dobrotvorni koncert za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, čiji su idejni začetnici i organizatori Tatjana Šargač i Danijel Janc održan je u četvrtak 26. svibnja 2022. u Župi Svete obitelji u Osijeku.

Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama

"Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama" tema je poruke pape Franje za za 108. Svjetski dan selilaca i izbjeglica koji se slavi 25. rujna 2022. Poruku donosimo u cijelosti.

1 2 3 10