Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izbjeglice

Papin apel na općoj audijenciji srijedom

Papa Franjo uputio je u srijedu, 22. prosinca apel zemljama Staroga kontinenta da omoguće crkvenim stvarnostima da preuzmu brigu oko migranata i izbjeglica.

Sea-Eye spasio 223 osoba

Njemačka nevladina humanitarna organizacija Sea-Eye objavila je da je protekli tjedan iz mora spasila 223 osobe, prenosi Vatican News.

Novi projekt Isusovačke službe za izbjeglice „Migranti u zajednici“

Isusovačka služba za izbjeglice u Hrvatskoj započela je s izvođenjem još jednog integracijskog projekta, kojim će nastojati smanjiti i spriječiti socijalnu isključenost te potaknuti socijalno uključivanje i integraciju izbjeglica na području Zagreba, Karlovca, Duge Rese i Velike Gorice, prenosi Vatican News.

Papa u „kinu” s beskućnicima i izbjeglicama

Papa Franjo i oko stotinu beskućnika i izbjeglica zajedno su u ponedjeljak 6. rujna navečer u vatikanskoj dvorani za audijencije pogledali dokumentarni film „Francesco“, prenosi Vatican News.

Caritas Italije: U Afganistanu teška humanitarna kriza

Talijanski Caritas odlučio je "obustaviti sve aktivnosti" u Afganistanu zbog nestabilnosti situacije, " dok rastu strahovi zbog nemogućnosti zadržavanja prisutnosti i u budućnosti, kao i zbog sigurnosti nekolicine Afganistanaca kršćanske vjeroispovijesti", izvijestila je talijanska katolička novinska agencija SIR.

1 2 3 5