Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izbjeglice

Pilot projekt „Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u RH“

U organizaciji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupij provode se Radionice učenja hrvatskog jezika i Glazbeno-kreativne radionice. Cilj prvih radionica je što bolja integracija izbjeglih osoba iz Ukrajine u društvenu zajednicu, bolje snalaženje u komunikaciji, međusobno upoznavanje i zbližavanje.

Ne prihvaćati izbjeglice kao “novu normalnost”

U svjetlu masovnih izbjegličkih valova koje donose ratovi i klimatske promjene na sjednici UNHCR-a 10. listopada u Ženevi podtajnica Odjela Državnog tajništva Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama za multilateralni sektor Francesca di Giovanni uputila je apel za više solidarnosti i zajedničkoga zauzimanja za mir u svijetu, prenosi Vatican News.

Održana 56. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u ponedjeljak, 26. rujna održana je 56. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa, kojoj je predsjedao predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš.

Projekt Didukh JRS-a za podršku izbjeglicama iz Ukrajine u Hrvatskoj

U okviru podrške Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) Europe i Xavier Networka prisilno raseljenim osobama iz Ukrajine, JRS Hrvatska provodi projekt Didukh kao oblik osnaživanja i podrške osobama pod privremenom zaštitom u Republici Hrvatskoj, objavio je Vatican News.

1 2 3 11