Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izbor

Fra Francesco Patton potvrđen za kustosa Svete zemlje

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli objavio je 29. travnja da je fra Francesco Patton ponovno izabran na službu kustosa Franjevačke kustodije Svete zemlje te gvardijana samostana na Sionu.

Izabran novi patrijarh Asirske Crkve Istoka

Mar Awa Royel, dosadašnji biskup Asirske Crkve Istoka u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama i tajnik Svetog sinoda, izabran je 8. rujna 2021. za 122. katolikosa – patrijarha Asirske Crkve Istoka, objavila je Agencija Fides.

Papa primio u audijenciju voditelje crkvenih udruga, pokreta i zajednica

Papa Franjo primio je u četvrtak, 16. rujna u audijenciju sudionike Susreta voditeljâ vjerničkih društava, crkvenih pokreta i novih zajednica održanog u organizaciji Dikasterija za laike, obitelj i život na temu „Zadaća upravljanja u laičkim skupinama – crkvena služba“. „Vladati u Crkvi znači služiti, u protivnom se lako upadne u zloupotrebu moći“, poručio je u svom obraćanju.

Kanonski pohod i izbor opatice u Samostanu sv. Klare u Brestovskom

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić počeo je u srijedu 10. ožujka kanonski pohod Samostanu sv. Klare sestara klarisa u Brestovskom tijekom kojega je izabrana nova uprava samostana. Za opaticu je ponovno izabrana s. M. Hijacinta Batinić, njezina zamjenica je s. M. Klara Vujica, a savjetnica s. Marija Milić.

1 2